Haberler

Libya'ya Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı

Libya'ya komşu ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, Libya'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere Cezayir'de başladı.

Libya'ya komşu ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, Libya'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere Cezayir'de başladı.

Toplantıya Mısır, Cezayir, Tunus, Sudan, Nijer, Çad dışişleri bakanları ile BM Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Tobruk hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed ed-Dayiri, Afrika, Arap ve Avrupa Birliği'nden (AB) temsilciler iştirak etti.

Cezayir Devlet Radyosu'nun haberine göre, toplantıya başkanlık eden Cezayir hükümetinde Mağrib ve Afrika Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı Abdulkadir Misahil, yaptığı açılış konuşmasında, ülkesinin, Libya'da yaşanan krizin sonlandırılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Toplantıda söz alan Kobler ise ilerleyen günlerde yeni bir yol haritası ilan edeceklerini belirterek, Libya'ya komşu ülkelerin siyasi sürecin desteklenmesinde oynadığı rolün önemli olduğuna işaret etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri de Libya'da terörün giderek yaygınlaştığını vurgulayarak, yıl başından önce Libyalı taraflar arasında anlaşmaya varılmasını umut ettiklerini kaydetti.

Şükri, ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasının ardından güvenlik düzenlemeleri ve silahlı milislerin en kısa zamanda entegrasyonuyla ilgili hükümlerin uygulanmasını istediklerini belirtti.

Tobruk hükümeti Dışişleri Bakanı Dayiri de komşu ülkeleri terör tehdidiyle mücadele etmeye ve istikrarın yeniden sağlanması konusunda yeni hükümeti desteklemeye çağırdıklarını kaydetti.

Misahil bir hafta önce Libya ulusal birlik hükümeti başkan adayı Fayis es-Sirac ile bir araya gelmişti. Taraflar, Libya'da yaşanan son gelişmeler ile Cezayir ve diğer komşu ülkelerin siyasi çözüm yolundaki çalışmalarını değerlendirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Tunus Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title