Haberler

Libya'nın Doğusunda 250 Türk Vatandaşı Bölgeden Ayrılıyor

Güncelleme:

Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birliklerin "48 saatte ülkenin doğusundan ayrılın" uyarısının ardından 250 Türk vatandaşı bölgeden ayrılmaya başladı.

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birliklerin, Türk ve Katar vatandaşlarının 48 saatte ülkenin doğusundan ayrılmalarını istemesinin ardından Türk vatandaşlarının bölgeden ayrılmaya başladığı bildirildi.

TÜRK VE KATARLARI TEHDİT ETMİŞTİ

Bingazi ve doğu bölgelerinde orduya bağlı "Libya Kalkanı" güçleri ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler arasında çıkan çatışmalardan sonra, Hafter'e bağlı birliklerin "Türk ve Katar vatandaşlarının bulundukları yeri terk etmesi" tehdidi üzerine Türk vatandaşlarının bölgeden tahliyesi Bingazi Başkonsolosluğunun koordinasyonunda başladı.

Ülkenin doğusunda yaşayan yaklaşık 250 Türk vatandaşının, Bingazi Havaalanı'nın olaylar nedeniyle kapalı olması yüzünden, Türkiye'ye dönüşlerinin sağlanması için birkaç alternatif üzerinde duruluyor.

THY'NİN BÖLGEYE SEFERİ YOK

Türk vatandaşlarının doğudaki Labrak Havaalanı üzerinden dönüşlerini yapabileceği ancak havaalanında Türk Hava Yolları'nın seferlerinin olmaması nedeniyle vatandaşların Libya veya Afrika havayolları ile Türkiye'ye ulaşabileceği bildirildi.

Ülkedeki olaylar nedeniyle bilet sıkıntısı yaşanması üzerine, bazı Türk vatandaşlarının da Trablus üzerinden veya Labrak'tan Tunus aktarmalı olarak Türkiye'ye dönmeye çalışabileceği belirtildi.

UÇAK KİRALANACAK

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu ise 250 vatandaşın, bugün veya yarın Labrak'tan kiralanacak uçakla İstanbul'a gönderilmesi seçeneği üzerinde çalışıyor.

KONSOLOS BAKANLIĞIN UYARISINI HATIRLATTI

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Sait Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamalarda Türk vatandaşlarının zorunlu sebepler olmadıkça Libya'nın doğusuna gitmemesi, gidenlerin de dönmesi doğrultusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Bakanlığın uyarısıyla Türk vatandaşlarının birçoğunun bölgeden ayrıldığını söyleyen Akın, güvenlik gerekçesiyle konsolosluk faaliyetlerinin de 14 Haziran'dan bu yana Trablus üzerinden yapıldığını kaydetti.

Başkonsolos Akın, bölgeden ayrılan 250 vatandaşın, bugün veya yarın Labrak üzerinden kiralanacak uçakla İstanbul'a güvenlikli şekilde gönderilmesi seçeneği üzerinde durduklarını söyledi.

"HEDEF GÖSTERİLMEYE KARŞI ÇIKIYORUZ"

Türk vatandaşlarının bölgede enerji santrali, havaalanı ve hastane inşaatı, yol yapımı gibi ülkenin acil ihtiyaç duyduğu uzmanlık gerektiren sektörlerde Libya makamlarının daveti ve yasal izniyle çalıştığını anımsatan Akın, "Libya'daki yabancıların güvenliğinden Libya hükümeti sorumludur. Libya hükümetinin bu sorumluluğuna sahip çıkmasını, yabancıların güvenliğini garanti etmesini ve Libya'ya hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan yabancı çalışanların hedef gösterilmesine karşı çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Halife Hafter Bingazi Türkiye Libya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

YASİN EL KADI:

LİDER ÖRNEK GÜÇLÜ ÜLKE HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ........

28
6
yanıtYanıtla
t.c kimligi tasiyan VATANDAS..m@m.m:

keske yalnizca suya dusseydi.. dahada vahim

yanıt0
yanıt0
t.c kimligi tasiyan VATANDAS..m@m.m:

keske yalnizca suya dusseydi.. dahada vahim

yanıt0
yanıt0
nkyk:

ula dünya lideriniz nerde. nereye saklandi bu rte fethetigi libyadan adamlari apaer toparkaciyor,,..

23
6
yanıtYanıtla
sonmez:

hani guclu ulkeydik ya ortadoguda soz sahipiydik ya bu cumhuriyet dusmanlarinin uraslari sadece kendi cikarlari halk ulke umurlarinda deil

21
5
yanıtYanıtla
Hakan:

ABD ALMANYA AVUSTURALYA kendi vatandaşlarını anında aldılar ama biz ay oldu alamıyoz büyük Ülke ''ye yakışıyormu usta yoksa büyük Ülke fosmu

12
2
yanıtYanıtla
merdin:

Yarın öbür gün bu kaçışıda kahramanlık olarak anlatırsınız üzülmeyin :):) Şu özel hareketçiler silahlarını Işıde teslim etmedi diye haber çıktı ilk günlerde. merek ediyorum halen silahları onlarda mı :):)

7
5
yanıtYanıtla
haberin başlığı haince:

Nasıl bir habercilik bu böyle. Provakasyon yapar gibi ''Türkler kaçıyor'' diyorsunuz, haberin detayında da ''bölgeden ayrılıyorlar'' diyorsunuz. Ne taraftansınız belli değil. Bu başlıkla ülkedeki hainlere koz verdiğinizin farkında mı değilsiniz ne.

3
2
yanıtYanıtla
KORKAK TURKLER:

TURKLER NEREYE KACIYO OLMAZ OYLE SEY TURKLER KORKAK OLAMAZ

3
1
yanıtYanıtla
BİRAZ TERBİYEyusufank11@hotmail.com:

ne çok türk düşmanı var ya dalgamı geçiyon sen ya mermiye kafamı atıyon yoksa SEN

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title