Haberler

Libya'daki Olaylar

Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne bağlı Petrol Tesisleri Muhafızları'nın, terör örgütü DAEŞ'e savaş ilan ettiği bildirildi.

Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne bağlı Petrol Tesisleri Muhafızları'nın, terör örgütü DAEŞ'e savaş ilan ettiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan muhafızların sözcüsü Ali el-Hasi, örgütün Bin Cevad ve Es-Sidra beldelerini birbirine bağlayan ana yol üzerindeki petrol bölgesine düzenlediği ve 2 muhafızın ölümü ile 2'sinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından DAEŞ'e savaş ilan ettiklerini söyledi.

Muhafızlar tarafından daha önce yapılan açıklamada, Sidra Limanı'nda durumun sakin olduğu ve basında DAEŞ'in limana hakim olduğu yönünde yer alan haberlerin gerçek olmadığı ifade edilmişti.

Terör örgütü DAEŞ, Libya'da ağırlıklı olarak petrol sahalarının yakınlarında konuşlanıyor ve bu sahaları ele geçirmek için aralıklarla saldırılar düzenliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title