Haberler

Libya'daki Diyalog Görüşmeleri

Birleşmiş Milletler, Libya'da ertelenen diyalog görüşmelerinin bu hafta Fas'ta yeniden başlayacağını bildirdi.

Birleşmiş Milletler, Libya'da ertelenen diyalog görüşmelerinin bu hafta Fas'ta yeniden başlayacağını bildirdi.

BM Libya Destek Misyonu'ndan (UNSMIL) yapılan yazılı açıklamada, "Diyalog görüşmeleri, tüm tarafların mutabakatının alınmasının ardından bu hafta Fas'ta yeniden başlatılacak" denildi.

Söz konusu kararın, BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'la görüşen taraflara iletildiği kaydedilen açıklamada, görüşmelerin yapılacağı tarihe ilişkin net bilgi verilmedi.

Açıklamada ayrıca taraflar, "ülkede gerginliği artırmaktan başka bir sonucu olmayan karşılıklı çatışmalardan uzak durmaya" davet edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Taraflar, ülkedeki siyasi krize barışçıl çözüm bulabilmek için diyalog görüşmelerinin tek yol olduğunu onaylıyor. Ayrıca mutabık olunan bir çalışma programı sunuldu. Buna göre; ulusal birlik hükümeti kurulacak, kapsamlı bir ateşkese hazırlık olması için güvenlik önlemleri alınacak, tüm silahlı gruplar, kent ve beldelerden aşamalı olarak çekilecek, silahların kontrolü, gözlem ve uygulama için gerekli mekanizmalar kurulacak, belirli bir zaman çizelgesinde anayasa taslağı tamamlanacak."

Libya'da 17 Şubat 2011'de gerçekleşen devrimin ardından istikrar sağlanamamış, Mayıs 2014'te ise emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği "Fecr-i Libya Koalisyonu" ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar sürüyor.

Ülkedeki krize siyasi çözüm bulmak için BM öncülüğünde taraflar arasında başlatılan Trablus'taki Milli Genel Kongre üyelerinin katılmadığı diyalog görüşmelerinin birinci ve ikinci turları İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılmıştı. Trablus yönetiminin, müzakerelerin ülke içerisinde yapılması şartını öne sürmesinin ardından Libya'nın Gadamis kentinde BM gözetiminde dolaylı olarak yürütülen görüşmelerde de temsilcileri ve zamanı belirlenen müzakerelerin Fas'ta yapılacağı açıklanmıştı.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi ise geçen ay Kubbe ilçesinde düzenlenen 47 kişinin öldüğü intihar saldırılarının ardından diyalog görüşmelerine katılımını askıya aldığını duyurmuş, böylece 26 Şubat'ta Fas'ta yapılması beklenen görüşmeler ertelenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Libya Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title