Haberler

Libya'daki Çatışmalar

Temsilciler Meclisi'ndeki 20 kişilik grup BM'nin yürüttüğü barış görüşmelerine katılmayacaklarını bildirdi.

Libya'da, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ndeki bir grubun, Birleşmiş Milletler'in (BM) çatışan gruplar arasında yürüttüğü barış görüşmelerini boykot etme kararı aldığı bildirildi.

Temsilciler Meclisi'nin Tobruk'ta düzenlenmesini boykot eden 20 kişilik milletvekili grubu adına yazılı açıklama yapan Fethi Başağa, Fecr-i Libya (Libya Şafağı) kuvvetlerinin kalesi Misrata kentinin bombalanması nedeniyle BM'nin yürüttüğü diyalog görüşmelerine katılmayacaklarını açıkladı.

"Misrata kentinin bombalanması diyalogdan, ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması ve ülkede akan kanın durmasından yana olan bizlerin önünde hiç bir seçenek bırakmamıştır" ifadesini kullanan Başağa, Libya'da masum insanların da canını yakacak bir öfke dalgasına karşı uyarıda bulundu.

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli General Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları bugün ilk defa Misrata kentini hedef almıştı.

BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, geçen çarşamba yaptığı açıklamada, Libya'daki grupların 5 Ocak'ta barış görüşmelerine başlamak için prensipte anlaştıklarını bildirmişti.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs ayında emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla birlikte başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.

Olayların ardından biri Tobruk'ta diğeri Trablus'ta olmak üzere iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, başkentteki Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor. - Libya

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Halife Hafter Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title