Haberler

Libya'daki Çatışmalar

Zintan Havaalanı'na hava saldırısı düzenlediği öne sürülen Fecr Kuvvetleri, iddiaları yalanladı.

Libya'da Fecr Kuvvetleri'nin, Cebel-i Nufuse bölgesindeki Zintan Havaalanı'na hava saldırısı düzenlediği ileri sürüldü.

Tobruk'taki Libya ordusu sözcüsü Ahmed el-Mismari, yaptığı açıklamada, Fecr Kuvvetleri'ne ait bir uçağın Zintan Havaalanı'nı bombaladığını iddia etti.

Mismari, Cebel-i Nufuse ve batı bölgesindeki ordu komutanlığının da Misrata ve Trablus'taki havaalanı ve limanları hedef alma tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

Fecr Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ise Zintan Havaalanı'nı bombaladıkları iddiası yalanlanırken, emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı güçler, hava saldırılarının sahasını genişletmek ve savaşı Trablus ve Misrata'ya yaymayı amaçlamakla suçlandı.

Cebel-i Nufuse bölgesindeki Kikla, Kal'a, Nalut gibi kentlerin, Hafter'e karşı Fecr Kuvvetleri'ne katılmasının ardından iki grubun milisleri arasında çatışmalar başlamıştı.

Mayıs ayında Hafter'in, Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla hareket eden merkezi yönetim tarafından engellenmiş, ülkedeki silahlı güçler, Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin desteklediği Fecr Kuvvetleri ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nin desteklediği Hafter'e bağlı milisler olarak ikiye bölünmüştü. - Libya

Kaynak: AA / Güncel

Halife Hafter Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title