Haberler

Libya'daki Çatışmalar

Çatışmaların artması ve güvenlik sorunları nedeniyle ülkeden ayrılan Türk vatandaşlarından 252'si, Tunus üzerinden Türkiye'ye getirildi.

Libya'daki çatışmaların artması ve güvenlik sorunları nedeniyle ülkeden ayrılan Türk vatandaşlarından 252'si Tunus üzerinden Türkiye'ye getirildi.

Trablus'taki iş yerlerinde çalışan bir grup Türk vatandaşı dün akşam otobüslerle konvoy halinde Tunus'a getirildi. Buradan da en yakın havalimanı olan Cerbe Havalimanı'nda bekleyen THY'nin uçağına bu sabah binen vatandaşlar, öğle saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

"İki arkadaşım şuana kadar kayıp"

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Mithat Dıranda, yaklaşık 20 gündür evde mahsur olarak beklediğini söyledi.

Libya'daki bir döner dükkanında çalışan  Dıranda, "Gaz yok, yemek yok herhangi bir şey yok. Libya'da durum çok berbat.  Herkes birbirini ve tuttuğunu öldürüyor" dedi.

Dıranda, "Çarşıya çıkılmıyor, çıktığımız zaman Türklerin başlarına silah dayıyorlar. Cüzdanını, cep telefonunu parasını her şeyini alıyorlar. Baktı hiçbir şey alınmıyor, rehin tutuyorlar. İki arkadaşım şuana kadar kayıp. Fidye istiyorlar, belki de öldürüldüler, bilmiyoruz" diye konuştu.

"Can tehlikesi var"

İnşaatlarda işçi olarak çalışan İsmail Şahin de havaalanına kadar konsolosluk araçlarıyla geldiklerini belirtti.

Türkiye'ye gelinceye kadar korku içerisinde olduklarını anlatan Şahin,  "Libya çok karıştı, onun için konsolosluk, devletimiz bize uçak gönderdi. Trablus Büyükelçiliği bizi Tunus'a kadar taşıdı. Oradan da uçağa binip geldik.  Hala gelecekler var. İnsanlarımız perişan halde. Can tehlikesi var" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tunus Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title