Haberler

    Libya'da Çatışmalar Sürüyor

    Libya’nın başkenti Trablus ve Bingazi'de güvenlik güçleri ile silahlı gruplar çatışıyor.

    Libya'nın başkenti Trablus ve Bingazi kentlerinde güvenlik güçleri ile silahlı gruplar çatışıyor. Pazar akşamından bu yana 18 kişi öldü.

    Ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde Pazar gecesinden beri devam eden çatışmalarda 11 kişi öldü, 67 kişi de yaralandı.

    Başkent Trablus'ta da süren çatışmalarda yedi kişi öldü. Silahlı saldırganlar ülkenin en büyük havaalanının kontrolünü ele geçirmek için güvenlik güçleriyle çatışıyor. Çeşitli silahlı gruplar sadece güvenlik güçleriyle değil, kendi aralarında da çatışıyor.

    Trablus Uluslararası Havaalanındaki uçuşların tümü güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Havalimanına isabet eden roketlerden biri kontrol kulesine hasar verdi.

    Libya Hükümet Sözcüsü, havaalanına yönelik havantopu ateşiyle alandaki uçakların yüzde 90'ının imha edildiğini söyledi. Sözcü, hükümetin uluslarası mercilerden asker talebini değerlendirdiğini söyledi.

    Haftar'ın ordusu büyüyor

    Muammer Kaddafi'nin ölümünün ardından geçen üç yılda, Libya'da silahlı çetelerin yarattığı kaos her geçen gün artıyor. Silahlı gruplar, siyasi ve ekonomik güç kazanmak için, yeni kurulan orduya karşı savaşıyor.

    Darbe girişiminde bulunan eski General Halife Haftar etrafında birleşen güçler, bu çetelere karşı savaşıyor. Libya ordusu ve polisinden pek çok isim, Haftar'ın birliklerine katıldı.

    Haftar, Haziran ayı ortalarında da ülkedeki Türk vatandaşlarının Libya'yı terk etmesini istemiş, gitmeyenlerin gözaltına alınacağını söylemişti.

    Libya'daki Birleşmiş Milletler görevlileri, pazartesi günü güvenlik nedeniyle bölgedeki çalışanlarını geri çekti.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Bingazi Libya Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title