Haberler

Liberya'daki Ebola Vakası

Liberya'nın başkenti Monrovia'da 20 Kasım'da Ebola teşhisiyle tedavi altına alınan erkek çocuğunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Liberya'nın başkenti Monrovia'da 20 Kasım'da Ebola teşhisiyle tedavi altına alınan erkek çocuğunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı ve Ebola Vakası Yönetim Sistemi Başkanı Dr. Francis Kateh, 15 yaşındaki çocuğun tedavi gördüğü şehir dışındaki merkezde öldüğünü açıkladı.

Çocuğun babasında ve erkek kardeşinde de Ebola virüsüne rastlandığı kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 3 Eylül'de Liberya'daki Ebola salgınının sona erdiğini açıklamıştı. DSÖ yetkilileri, daha önce de 9 Mayıs'ta salgının sona erdiğini duyurmuş ancak 29 Haziran'da başkent Monrovia yakınlarındaki bir bölgede hastalık yeniden tespit edilmişti.

DSÖ'nün 15 Kasım 2015 tarihli verilerine göre, salgının başlangıcından bu yana Liberya'da Ebola virüsü bulaşan 10 bin 672 kişiden, 4 bin 808'i hayatını kaybetti.

Liberya'nın yanı sıra Sierra Leone ve Gine'yi etkileyen salgında virüs bulaşan 28 binden fazla kişiden yaklaşık 11 bininin yaşamını yitirdiği sanılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Monrovia Liberya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title