Haberler

Libertadores Kupası'nın Sahibi River Plate Oldu

Canan Kaya, Buenos Aires-DHA Amerika kıtasının Şampiyonlar Ligi Libertadores Kupası'nın sahibi Arjantinli ekip River Plate oldu.

Canan Kaya, Buenos Aires-DHA

Amerika kıtasının Şampiyonlar Ligi Libertadores Kupası'nın sahibi Arjantinli ekip River Plate oldu.

Buenos Aires'el Monumental' stadında rakibi Meksikalı Tigres'i yenen 3-0 yenen milyonerler 19 sene sonra yeniden 3. kez Amerika şampiyonu oldular.

Monumental stadındaki futbol şölenine hazırlık günler öncesinden başladı. Bütün önemli maçlarda olduğu polis stat çevresinde aldığı yoğun güvenlik önlemlerinin yanında karaborsacılara karşı peşpeşe operasyonlar yaptı. İnternetten bilet satan şirkete baskınlar düzenlendi ama yine final biletinin 5 bin Dolar'a kadar alıcı bulmasının önüne geçilemedi.

River Plate taraftarları, maç açılışında beklenildiği gibi muhteşem bir ışık gösterisi yaptılar. Maç River'in Meksikalı ekibe kurduğu üstünlükle başladı ve Alario, Sanchez ve Funes Mori'nin golleriyle 3-0'lık galibiyetle bitti. Böylece kırmızı-beyazlı ekip, ikinci lige düştügü tarihinin en kara günü 26 Temmuz 2011'den Amerika'nın zirvesine rekor sayılabilecek bir zamanda ulaştı.

Kupa töreni sonrası River Plate taraftarının idolü Cavegol Fernando Cavenaghi, son maçına çıktığını, oyuncu olarak profesyonel futbol hayatını sonlandırdığını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Buenos Aires River Plate Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title