Haberler

Lgbti Onur Yürüyüşü'ne Polisten Müdahale

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde yapılacağı duyurulan 'Onur Yürüyüşü' için toplanan gruplara polis müdahale etti.

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde yapılacağı duyurulan 'Onur Yürüyüşü' için toplanan gruplara polis müdahale etti. Müdahale sırasında, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

LGBTİ Onur Haftası kapsamında bugün çeşitli gruplar Taksim Meydanı'ndan başlayarak İstiklal Caddesi boyunca yapılacak kapanış yürüyüşü için saat 17.00'de buluşma çağrısı yaptı. Daha önceki senelerde izin verilen yürüyüşe katılmak için Taksim'e gelenler, olağanüstü polis önlemiyle karşılaştı. Emniyet müdürleri, önlem alan polislere toplanmalara izin verilmemesi için talimat verdi.

GEZİ PARKI'NDA TOPLANAN GRUP DAĞITILDI

Saat 15.30 sıralarında İstiklal Caddesi'ne gitmek için toplanan bir grup, polis tarafından Gezi Parkı'ndan çıkarılarak, Divan Otel yönüne gönderildi. Bu sırada, ellerinde flama olan ve eylem için gelen kişiler de Gezi Parkı yönünden Taksim'e alınmadı.

İLK MÜDAHALE İSTİKLAL CADDESİ'NDE

Alınan önlemlere rağmen kalabalık bir grup İstiklal Caddesi Mis Sokak girişinde toplandı. Taksim yönüne gitmek isteyen grubun önü TOMA ve Çevik Kuvvet polislerince kesildi. Polis sık sık megafonla, 'Yapılmak istenen yürüyüşe İstanbul Valiliği'nce izin verilmediğini' anons etti. Bu sırada bir kişi TOMA'nın önüne geçerek hareket etmesini engellemek istedi. Bu kişi hemen gözaltına alındı. Grup dağılmayınca önce TOMA'dan tazyikli su, arkasından da tüfekle biber gazı kapsülü sıkıldı. Grup kısa sürede Galatasaray Meydanı yönünde ve ara sokaklarda dağıldı.

GAZETECİLER TARTAKLANDI

Müdahale sırasında bazı kişiler gözaltına alındı. Bu sırada polisler basın mensuplarının görüntü almalarını engellemek istedi. Çıkan tartışma sonrası bazı polisler gazetecileri tartakladı. Tartışma sırasında polisin yanına gelerek gazetecilere küfür eden bir kişi ise gazetecilerin ısrarına rağmen gözaltına alınmadı. Bu kişi daha sonra ortadan kayboldu.

MAHMUT TANAL TOMA'NIN ÜZERİNE ÇIKTI

Müdahalenin ardından toplanan gruplar tekrar tekrar caddeye çıkmayı başardı. Bu gruplardan birine polis müdahaleye hazırlanırken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal TOMA'nın üzerine çıktı. Tanal, polisten 'Müdahale etmeyeceğiz' sözü alınca TOMA'dan indi. Bu sırada bazı HDP milletvekilleri de Tanal'a destek verip polisle tartıştı. Ancak milletvekilleri bölgeden ayrılınca, polis aynı noktadan gruplara müdahale etti.

YAKIN MESAFEDEN SIKILAN BİBER GAZI KAPSÜLÜ BİR GÖSTERİCİ VE GAZETECİYİ YARALADI

Polisin defalarca müdahale etmesine rağmen Mis Sokak'ta bulunan gruplar tekrar sokağa çıktı. İki gösterici polislerin yanına kadar gelerek bayrak açtı. Bu sırada göstericilerin etrafında bulunan gazeteciler fotoğraf çekmek için beklemeye başladı. Polisin iki göstericiye müdahalesi sert oldu. Yakın mesafeden tüfeklerle sıkılan biber gazı kapsülünden biri Halkın Sesi Gazetesi muhabiri Mahmut Kurtoğlu'nun gözüne isabet etti. Acı içinde yere yatarak çığlık atan Kurtoğlu bir taksiye bindirilerek hastaneye gönderildi. Bu müdahale sırasında yaralanan bir gösterici de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

OLAYLARA RAĞMEN İSTİKLAL CADDESİ'NDE DANS ETTİLER

Polisin sıktığı biber gazı İstiklal Caddesi'nde bulunan herkesi etkiledi. Olaylarla ilgisi olmayan çok sayıda kişi kaçarak gazdan kurtulmaya çalıştı. Gezmeye çıkan bir baba, çocuk arabasındaki çocuğunun gazdan etkilenmemesi için yüzünü kapattı. Bazı kişiler ise çevredeki işyerlerine sığındı. Tüm bunlar yaşanırken, bir grup eylemci cadde üzerinde darbuka eşliğinde dakikalarca dans ederek müdahaleyi protesto etti. Çevredeki binalara çıkan eylemcilerden bazıları da slogan atıp, bayrak açtı.

POLİS GRUPLARIN YÜRÜMESİNE İZİN VERDİ

Polis, saat 19.30 sıralarında sokak girişlerindeki önlemleri azaltarak grupların caddeye çıkmasına izin verdi. Taksim yönünü kapatan polis, eylemcilerin Tünel yönünde yürümesini engellemedi.

Ancak Tünel'e kadar yürüyüşüne devam eden kalabalığın büyük bölümü burada dağılırken, İstiklal Caddesi üzerinde yürümek isteyen küçük gruplara polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Mahmut Tanal İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title