Haberler

Lgbt'lerin İstanbul'da Açtığı Pankarta Diyarbakır'dan Tepki Geldi

İstanbul Taksim’de dün "Trans onur yürüyüşü" gerçekleştiren LGBT üyeleri içinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile ilgili hakaret içerikli pankart açtı.

İstanbul Taksim'de dün "Trans onur yürüyüşü" gerçekleştiren LGBT üyeleri içinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile ilgili hakaret içerikli pankart açtı. "Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" pankartı açan LGBT'lilere Diyarbakır'da faaliyet gösteren 72 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tepki gösterdi.

Taksim'de dün bir grup LGBT üyesi tarafından 13'üncü onur yürüyüşü düzenlenmek istemiş, grup İstiklal Caddesi üzerinden Taksim'e doğru harekete geçerek, uyarılarda bulunan polise karşı gelince kargaşa yaşanmıştı.

Çıkan olayların ardından LGBT'li bir grup, tepkilere neden olan "Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" adlı pankart açmıştı. Açılan pankartın ardından Diyarbakır'da bulunan 72 STK, durumu kınamak için basın açıklaması yaptı. STK'lar adına açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır temsilcisi Yunus Memiş, Ramazan ayında Müslümanların yüzde 99'unun maneviyatını hiçe sayarak, "Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" adlı pankartın açılmasına tepki gösterdi. Memiş, "Açılan pankartın İslam inancına aykırı bir şekilde Müslümanlara hakaret edilmektedir. Özellikle LGTB'lilerin ve eşcinsellerin kutsal aylara yönelik bu saygısızlığı onursuzca davranışlarını kınıyoruz. Bu yürüyüşü Ramazan ayında tertiplemeleri Müslümanların değerlerine hakaret içeren pankartların açılması saygısızlıktır. Birilerinin provokatörlük yaparak halkı kışkırtmaya yönelik girişimlerdir" dedi.

"CHP VE HDP'Lİ VEKİLLER DE MÜSLÜMANLARIN KUTSALLARINA SALDIRANLARA DESTEK OLDU"

Taksim'de LGBT üyelerine destek verenlerin arasında CHP ve HDP'li vekillerin de bulunduğunu ifade eden Memiş, "Bu tür eylemler hiçbir şekilde kabul edilemez. Seçim süreci boyunca CHP ve HDP'li vekiller çıkıp inançlara saygılıyız demeleri ve bununla beraber yer almaları kabul edilemez. Parti yetkilileri katılımcı olanlar hakkında ihraç kararı almalıdır. Samimiyetsizliği ortaya çıkacaktır. Bu ülkede herkes inanç ve değerlere saygı duymak zorundadır. Hakaret edecek pankartlar açamaz ve söyleyemez. Bu provokatörlüğe tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Diyarbakır İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (2)

Diyar 21Mobil-IOS:

Herkes safını belirliyor kimse dilim kültürüm demesin Mahşerde kimi sevdiysen kime oy verdiysen onunlasan Bremın

1
0
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Oy verirsen bunlara camiyede girerler.amed dindardır ama....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title