Haberler

    Lg, 8 Çekirdekli Mobil İşlemcisini Duyurdu

    LG, geliştirdiği 8 çekirdekli NUCLUN adlı yeni mobil işlemcisini resmen duyurdu.

    Furkan Yaldız - -

    Güney Kore merkezli teknoloji devi LG'nin dün kendi işlemcisine yer vereceği akıllı telefonu sızdırılmıştı. Bu sızıntıların ardından LG, geliştirmiş olduğu mobil işlemcisini kısa bir süre önce resmi olarak duyurdu. Söylenti zamanlarında LG Odin olarak adlandırılan işlemci LG NUCLUN adı ile açıklandı.


    LG'nin geliştirdiği NUCLUN mobil işlemcide 8 tane çekirdek bulunuyor. 1.5GHz saat hızında çalışan dört adet ARM Cortex-A15 ve 1.2GHz saat hızında çalışan dört adet ARM Cortex A-7 olmak üzere 8 çekirdekten güç alan işlemci, 225Mbps kadar indirme hızına sahip. Aynı zamanda LTE-A Cat 6 desteği ile birlikte gelen işlemcinin, LG G3 Screen adlı yeni amiral gemisi sürümünde yer alacağı belirtiliyor. LG NUCLUN'dan gücünü alacak olan LG G3 Screen, 2GB RAM, 5.9 inç Full HD IPS ekran ve 3.000mAh değerinde batarya gibi dikkat çeken özellikler ile geliyor.


    LG G3 Screen'in tüketicilerin beğenisine ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ancak ilk olarak Güney Kore'de satışa çıkacağı tahmin ediliyor.



    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Güney Kore Lg Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title