Haberler

Lezzetli Bir Kitap Sohbetine Davetlisiniz!

Güncelleme:

Writers Bar, 2015 yılında başlattığı edebiyat sohbetlerini, Nisan ayında Sevim Gökyıldız'ın Oğlak Yayınları'ndan çıkan "Sanatçı Sofraları" ile sürdürüyor…

Raffles İstanbul Zorlu Center, beklentilerin üzerinde ve yenilikçi bir misafir deneyimi sunma yönündeki hizmet anlayışını, kültür sanat alanındaki çalışmaları ile de devam ettiriyor ve geçtiğimiz yıl başlattığı "Writers Bar Sohbetleri"nde, değerli yazarları okurları ile bir araya getiriyor.

Nisan ayında gastronomi yazarı ve gönüllü Türk mutfağı elçisi Sevim Gökyıldız'ın katılımı ile gerçekleşecek olan etkinlik, tüm kitapseverlere -ve kitabın niteliği nedeniyle- yemek ve sanat severlere de açık ve ücretsiz. Kitap dostları, Writers Bar'ın huzurlu atmosferinde yazar ile eserleri hakkında sohbet etme imkanı bulacaklar.

Gökyıldız'ın eseri "Sanatçı Sofraları", son derece iştah açıcı üslubuyla okuru bir zaman makinesinden geçirerek, ünlü sanatçıların sofralarına götürüyor. Balzac'ın istiridyelerini Ostende'den, dilbalığını Normandiya'dan aldığını, Renoir'ın balık çorbası için Marsilya'dan küçük ıstakozlar getirttiğini, Alexander Dumas'nın balkabağı çorbasının tarifini veya Agatha Christie'nin reddedilen öykülerinin üzüntüsüyle hangi pudinglerde teselli aradığını, bu hoş kitabın sayfaları arasında bulmak mümkün…

6 Nisan 2016 Çarşamba günü, 17.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek söyleşide Gökyıldız okurları ile buluşacak ve hem ünlü sanatçı ve yazarların gastronomi ile ilişkilerinden söz edecek, hem de güzel görseller eşliğinde ağırlıklı olarak 19.yüzyıl Fransız mutfağından bahsedecek.

Sınırlı sayıda katılımın mümkün olduğu edebiyat etkinliğine katılmak için, 212.924 02 00 no'lu telefondan rezervasyon yaptırmak gerekiyor.


Raffles'ın edebiyat bağları…
Singapur'da 1887 yılındaki kuruluşundan itibaren, Ernest Hemingway, Rudyard Kipling, Somerset Maugham, Pablo Neruda gibi yazar ve şairleri ağırlayan ve bu yazarlara ithafen "Writers Bar" markasını yaratan Raffles Otelleri, bugün de tüm otellerinde edebiyatla sıkı bağlarını sürdürüyor.
Bu bağ, Writers Bar'da gerçekleşen "Kitap Söyleşileri" ile, Raffles İstanbul'da da devam ediyor.


Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Sevim Gökyıldız Zorlu Center İstanbul Kültür Sanat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title