Haberler

Leyleklere Kar Sürprizi

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, Nisan ayında yağan karla donma tehlikesi geçirdi.

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, Nisan ayında yağan karla donma tehlikesi geçirdi. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde onlarca leyleğin yaşadığı ve 'Leylek Apartmanı' olarak bilinen bölgede leyleklerin göçmesini vatandaşlar dua ediyor.

Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde de kar yağışı olarak kendini gösterdi. Yağan kar ise en çok baharın müjdecisi olarak bilinen leylekleri olumsuz etkiledi. Kızılcahamam girişinde leyleklerin yuva kurduğu 'Leylek apartmanı' olarak bilinen alandaki leylekler, kar ve soğuk nedeniyle donma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ramazan Üzüm isimli bir vatandaş leyleklerin göç etmemeleri için dua ettiklerini söyledi. Üzüm, bir süre önce bir leyleğin kırılan ayağını da veterinere götürerek tedavi ettirdiklerini de kaydetti.

Onlarca leyleğin yaşadığı leylekler yuvaları, iş adamı Ömer İlhan tarafından 300 bin TL para harcanarak yaptırılmıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılcahamam Yağan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title