Haberler

Leyla Zana, Valiye "Pkk'yı 20 Devlet Kullanıyor" Demiş

İçişleri Bakanlığı tarafından Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Musa Işın, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ziyarete gelen Leyla Zana'ya "80 milletvekili gidin PKK'ya, 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz' diyin" dediğini, Zana'nın da, "PKK'yı 20...

İçişleri Bakanlığı tarafından Ağrı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Musa Işın, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ziyarete gelen Leyla Zana'ya "80 milletvekili gidin Pkk'ya, 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz' diyin" dediğini, Zana'nın da, " Pkk'yı 20 devlet kullanıyor" dediğini belirtti.

Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık'ın görevden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığının talimatıyla Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Musa Işın, Leylekpınar Mahallesi'ndeki taziye evinde düzenlenen 'Halise Günü' etkinliğine katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve beraberindeki heyetle geleneksel olarak yapılan Halise yemeğinden sonra konuşan Vali Musa Işın, Leyla Zana ile aralarında geçen bir konuşmayı anlattı. Vali Musa Işın, şunları söyledi:

"Bu sene bütün Türkiye'de, dağlarda filan terörist kalmayacak. Bitirme noktasına getireceğiz. Çok azaldılar, gerilediler. İnşallah bu süreç hızlanarak devam edecek. Bu mübarek topraklarda bu terör odakları inşallah bir daha neşvünema bulamayacaktır. Tarihin çöplük sepetine bu terör örgütü, uzantıları ve kullananları buraları terk edip gideceklerdir. Biz terör örgütlerinin hepsini nasıl reddediyorsak, Pkk'yı da reddediyoruz. DEAŞ, Müslümanlık adına katliam yapıyor. Biz bunları reddediyoruz. Bunları Müslüman saymıyoruz. Aynı şekilde biz Pkk'yı da Kürt saymıyoruz. Biz, taşeron terör örgütü olarak biliyoruz. Değerli kardeşlerim; Leyla Zana seçildi, üç milletvekili ile ziyaretime geldi. Bu ziyaretten bir gün önce Taşlıcay'da, Doğubayazıt'ta tırlar ve kamyonlar yakılmıştı. Dedim ki sayın vekil, millet size 80 milletvekili verdi. Bu şu demektir. Biz kan akmasını istemiyoruz. Biz bölgemizde şiddet istemiyoruz. Biz insanlarımızın öldürülmesini, araçlarımızın yakılmasını istemiyoruz. 80 milletvekili gidin Pkk'ya, 'Biz şiddet istemiyoruz, biz siyaset yapmak istiyoruz' deyin. Bakın Doğubayazıt'ta araçlar yakıldı. İnsanlar öldürülüyor. Devlet buna göz yumamaz. Siz bu insanlardan oy aldınız. Leyla Zana da bana dedi ki, ' Pkk'yı 20 devlet kullanıyor'. İşte biz de bunu söylüyoruz. PKK bu bölgenin insanı değildir. Taşeron örgütlerin içimize koyduğu bir fitnedir."

(Ahmet Genç/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Leyla Zana Ağrı PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title