Haberler

Leyla Zana Türkçe Yemin Etti, Türk Kelimesinde Takıldı

Güncelleme:

24 yıl önce, yeminini Kürtçe sözlerle tamamladığı için kürsüden kovulan HDP'li Zana, bu kez Türkçe yemin etti. Ancak Zana'nın 'Büyük Türk Milleti' derken Türk kelimesinde takıldığı görüldü.

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, 6 Kasım 1991'de, TBMM 19. Yasama Dönemi için yapılan yemin töreninde kürsüye, başında Kürt bayrağının renkleri olan bir bantla çıkmıştı.

Türkçe başladığı yemini Kürtçe Ez vê sondê li ser navê gelê kurd û tirk dixwîm (Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği adına ediyorum) cümlesiyle tamamlaması nedeniyle Meclis salonunda tepkiyle karşılaşmış ve kürsüden kovulmuştu.

TÜRKÇE YEMİN ETTİ AMA...

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, TBMM'nin 25. Dönem açılışında bir kez daha kürsüye çıktı. Bu kez yeminini Türkçe etti. Ancak milletvekili yemin metninde "büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" ifadesi yer alırken, Zana'nın Türk kelimesinde takıldığı gözlendi.

İlgili Haberler
500

Yorumlar (236)

metin:

bunlar yemin ediyor ya komedi filmi izliyorum sanki :D atatürkün ilkelerine sadık kalacam felan ben bile türküm yüce ulu yada büyük kelimelerine karşıyım türküm demek yeter ne öyle ulu yum büyügüm üstünüm gibi kelimeler bana saçma geliyor ama öz ve öz TÜRKÜM :)

226
6
yanıtYanıtla
Sosyalist Mobil-IOS:

Seni buna mecbur eden sistemin bu rejimin ve bu dayatmanın Allah belasını versin Birgün kendi dilinle yemin edersin inşallah

180
4
yanıtYanıtla
FİSTANLI HDPKK KÜRTLER:

KOBANİ''YE IŞİD''İN KARŞISINA ÇIKMAYA CESARET EDEMEYİP ANALARININ FİSTANINI GİYEREK YÜZLERİNİ KAPATIP KOBANİ EYLEMİ YAPAN HDPKK TRAVESTİLERİ ŞİMDİ KLAVYEDEN ATIP TUTUYORLAR TUTMAYIN KÜÇÜK HANZOLARI :)

87
51
yanıtYanıtla
ARNAVUTmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Türk lafini o pis agsiniza almayin

52
81
yanıtYanıtla
zoraki olmuşmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kadin silah zoruyla sanki o kagittakileri okumus bu kadar rahatsız oluyor san in o kursüden

5
121
yanıtYanıtla
.Mobil-IOS:

Zorla bir irka turkum deditiriyorsunuz. Bende bir Turk olarak maalesef diyorum. Utaniyorum

73
25
yanıtYanıtla
adem:

buna günde 15 saat büyük türk milleti dedirteceksin kalan 9 saatte ise işkence yapacaksın

43
54
yanıtYanıtla
Track003:

Bu Cumhuriyet Türk'' ler tarafından kuruldu! Bu topraklar her zaman Türk yurdu idi. . Türk kelimesinin etnik ayrılığını biz bir yana koyduk Atatürk gibi dedik ki : '''' Dil, Din, ırk gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti'' ni kuran halka Türk Milleti denir '''' dedik. . Ancak bunda hala ısrar edenlerin yakın zamanda katliama uğrayacaklarından haberleri yok!

3
94
yanıtYanıtla
Dersim Zaza Alevi ne mutlu Kürdüm diyene..mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kürdistan Kürdistan Kürdistan Kürdistan

55
40
yanıtYanıtla
zincirsiz cengomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Büyük Türk milleti tabiki. Cekemiyorsaniz defolu p gideceksiniz.

13
81
yanıtYanıtla
Tüm 236 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title