Haberler

Leyla Zana'nın Sekreter, Danışman ve Yardımcı Personeli İşten Çıkarılmış

Güncelleme:

Yemini geçersiz sayılan ve yasama faaliyetlerine katılamayan HDP'li Leyla Zana'nın danışman, sekreter ve bir yardımcı personelinin işine son verildiği ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı yemin geçersiz sayılan ve yasama faaliyetlerine katılamayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın danışman, sekreter ve bir yardımcı personelinin işine son verildiği belirtildi.

ÇALIŞANLARININ İŞİNE SON VERİLDİ

Ağrı'dan 1 Kasım erken seçimlerinde HDP'den milletvekili seçilen ancak Meclis'te yaptığı yemin geçerli sayılamadığı için yasama faaliyetlerine katılamayan Leyla Zana'nın mecliste yanında çalışan sözleşmeli personellerin işlerine son verildi.

YEMİNİ GEÇERSİZ SAYILAN ZANA, YASAMA FAALİYETLERİNE KATILAMAMIŞTI

Zana, TBMM'deki yemin töreninde Kürtçe "Onurlu ve kalıcı bir barış umuduyla" diyerek yemin metnine başlamış ve metindeki 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ifadesini kullanmıştı. Yemini geçerli sayılmayan Zana'nın, yeniden yemin etmeyeceğini söylemesi üzerine yasama faaliyetlerine katılamamıştı.


21 MART'TA İŞTEN ÇIKARILMIŞLAR

Yasama faaliyetlerine katılamayan Zana'nın sözleşmeli çalışan danışmanı, sekreteri ve yardımcı personelinin işine Meclis İnsan Kaynakları tarafından 21 Mart'ta son verildiği ortaya çıktı.

ZANA'NIN 1991'DEKİ YEMİNİ DE OLAY OLMUŞTU

Meclis'e ilk olarak 1991 seçimlerinde giren Leyla Zana, 6 Kasım 1991'de yemin için çıktığı kürsüde, Kürtçe, "Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği adına ediyorum" diyerek tamamlamış ve mecliste büyük tartışmalara neden olmuştu. Ardından da 2 Mart'ta dokunulmazlığı kaldırılmış ve bir gün sonra dokunulmazlıkları kaldırılan 5 Milletvekiliyle birlikte gözaltına alınmıştı. Yargılama sonrasında "örgüt üyeliği" iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Zana, 8 Haziran 2004'te tahliye olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Leyla Zana Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (17)

Kara...:

Kendileri yetmiyor bir de ekstra 3 kisiye daha mi maas oduyor bu devlet? Haram olsun pisliklere. .

48
1
yanıtYanıtla
AKP AÇILIM VE ÇÖZÜM:

DEMOKRASİ DİYE ÜLKEMİZİ TERÖRİSTLERE BOYUN EĞDİRENLER ALLAH BELANIZI VERSİN BU TERÖRİSTLERİN MECLİSTE NE İŞİ VAR. . .

36
6
yanıtYanıtla
gerçeklerMobil-ANDROID:

siz teksiniz doğruları söylemeye devam et Leyla hanım

11
29
yanıtYanıtla
İNSANOĞLU:

Hala bu eli kanlı canilere Danışma, Yardımcı, Sekreter yahu bunların bu ülkede nefes alma hakları bile yok artık.

31
4
yanıtYanıtla
AklıSelim:

1991 de asılması gerekiyordu Hala yaşayıp hala ortalığı karıştırıyorNasıl geniş bir ülkeyiz böyle

26
5
yanıtYanıtla
sgsg:

tayyibi asmıyon da bunu mu asıyon

yanıt0
yanıt1
ayhan durak:

az bile yapmışlar meclise sokulmasın maaş verilmesin bu provokatör nanköre Türkiyede yediği ekmek bile haram olsun zehir zıkkım ateş olsun.

25
3
yanıtYanıtla
asi:

devlet halkın hizmetkarıdır. halkın vergisiyle vardır halka hizmet eder hiç kimse saqpıkça faşistçe bir yemini okumaz.

3
21
yanıtYanıtla
Merhaba:

VEKILLIĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ GEREK. . . . . . NEYI BEKLIYORSUNUZ. . . . . .

16
8
yanıtYanıtla
.......:

senin söylemeni bekliyorlardı

yanıt7
yanıt4
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title