Haberler

Leyla Zana: Berkin'in Failleri Bulunmalı

Güncelleme:

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Mardin'de BDP Midyat Belediye Başkan adayı İlhan Bayar'e destek vermek için seçim çalışmalarına katıldı.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Mardin'in Midyat İlçesi'nde BDP Midyat Belediye Başkan adayı İlhan Bayar'e destek vermek için seçim çalışmalarına katıldı. Esnaf ziyaretinde bulunan Zana, BDP ilçe başkanlığı önünde toplanan partililere, yoğun yağmur altında seslendi. Kürtçe konuşan Zana, 30 yıldır Midyatlılarla birlikte olmak istediğini ancak bugüne kısmet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz geldik ve yağmur bereketini de kendimizle getirdik. Yağmur yağmadığı zaman dert yanıyoruz, geldiği zaman da dert yanıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi hepimiz çok zor bir dönemden geçiyoruz. Dün burada Uğur Kaymaz'dı, Diyarbakır'da Ceylan Önkol'du, dünde İstanbul'da Berkin Elvan'dı. Bu çocukların öldürülmesi, hepimizin öldürülmesidir. Bizim temennimiz biran önce bu masum çocukların faillerinin bulunması ve adalet önünde çıkarılmasıdır. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bütün bu ülke insanının başı sağ olsun. Bu bizim hepimizin çocuğuydu. Ona atılan mermi sanki Urfa'daki kız çocuğumu vurdu. Siyah gözlüm sen benim hayatımda, benim mücadelemde ve her Kürt'ün yaşantısında olacaksın."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Leyla Zana Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title