Haberler

Levent Tüzel, Davutoğlu'nun Bakanlık Teklifini Reddetti

Güncelleme:

MHP'den sonra bir fire de HPD'den geldi. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, düzenlediği basın toplantısında kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifinde bulunduğu, ancak seçim hükümetinde yer almayacağı öne sürülen HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında beklenen açıklamayı yaptı. Tüzel, söz konusu haberleri doğrulayarak seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı.

TEKLİFİ REDDETTİ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 3 arkadaşımızda yakın zamanda göreve başlayacak demesine rağmen İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "Bu hükümetin devamı olrak gördüğümüz, kural tanımayan, HDP üzerinde de baskı kurmaya çalışan bu halka saldırı hükümeti karakteri taşıyan geçici de olsa bu seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmuyoruz. Kurucu genel başkanı olduğum ve HDP ittifak kurduğumuz vekil olarak temsil edilmiş olduğum bu çalışma içerisinde, kararımız bu yönde teşekkül etti. HDP parti yönetimi ile de paylaştık. Sayın Başbakan'a bu görevi bu nedenlerle kabul etmeyeceğimizi bildirmiş olacağız" diyerek kurulacak seçim hükümetinde yer almayacağını duyurdu.

EMEK PARTİSİ 'UYGUN GÖRMÜYORUZ' DEMİŞTİ

"Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve onun yönettiği AKP'nin yukarıdan yaptığı dayatmalarla 1 Kasım'da yeniden seçime gidiyor.

Yeterli süre olduğu halde, hükûmeti kurmak için ikinci bir isme görüşmeler yapma hakkı tanımayan Erdoğan'ın, Türkiye'yi seçime götürecek hükûmeti oluşturma görevini yeniden Ahmet Davutoğlu'ya vermesi, bu siyasi dayatmalar zincirinin bir devamıdır.

Davutoğlu bu kapsamda, HDP listesinden seçime giren ve İstanbul milletvekili seçilen partimizin önceki Genel Başkanı Levent Tüzel'e, kabinede yer almayı teklif etmiştir.

Öncelikle; bu seçim hükûmetinin oluşturulma süreci, AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 yıllık siyaset geleneğine uygun olarak, tamamen anti-demokratik biçimde gelişmiştir. Bakan olarak önerilecek isimlerin, partileri aracılığıyla belirlenmesi yoluna bile gidilmemiştir.

İkinci olarak; içeride ve dışarıda bir savaş hükûmeti olarak davranan ve emekçi düşmanı politikalara imza atan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin kuracağı bir hükûmetin, Türkiye halklarına vereceği hiçbir şey yoktur. Bu hükûmet de önceki hükûmetler gibi özgürlüklere ve halka karşı bir saldırı hükûmeti olacaktır.

Partimiz böyle bir seçim hükûmetinde yer almayı yukarıda özet olarak sıraladığımız nedenlerle uygun görmemektedir."

3 İSME TEKLİF GİTMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu HDP'den İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklif etmişti.

DEMİRTAŞ '3 ARKADAŞIMIZ DA GÖREVE BAŞLAYACAK' DEMİŞTİ

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklamasında, HDP'li milletvekillerine geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunulmasını değerlendirerek, "Daha önce kararımızı açıklamıştık. Bu 3 arkadaşımız da yakın zamanda Bakan olarak görevlerine başlayacaklar" demişti.

PARTİDEN ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Emek Partisi GYK üyesi Mustafa Yalçıner twitter hesabından konuyla ilgili Tüzel'in bakan olma ihtimalini eleştiren açıklamalarda bulunmuştu."Bir sosyalist, hiçbir 'ulvi' gerekçeyle, geçiçi ya da değil, bir gerici burjuva halka karşı saldırganlık hükümetinde yer almaz" diyen Yalçıner, sorular üzerine "Emek Partisi yetkili kurulları parti kararını açıklayacaktır" yanıtını vermişti.

Mustafa Yalçıner, Emek Partisi'nin kökenini oluşturan TDKP Hareketi'nin tarihsel liderlerinden ve partinin önemli isimlerinden birisi. Yalçıner aynı zamanda partinin yayın organı Evrensel Gazetesi'nin yazarı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (163)

osman paşa tuna nehri:

bizde doğulu olarak ve yorumlara bakarak osman pamuk oğlu paşamı tercih ediyoruz artık bunaldık bunlardan pamuk oğlu partisi umarım büyük başarı elde eder ve barajı aşacağına eminiz osman paşam yönetsin ülkeyi bunların çorbası taşıyor ve her şeyleri acı geliyor karşılıksız senin için çalışacağım osman pamuk paşam maşallah kalbide pamuk gibi bir paşa sert ama dürüst ve çalışkan osman paşa tuna nehri tarihte var

0
102
yanıtYanıtla
ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN:

ULAN BE AKP YE KARŞI DİK DURAN Bİ SİZ KALDINIZ. . . . AKP NİN KARŞISINDA ALLAHIN İZNİYLE HEPİMİZ BİRLİKTE İKTİDARA. . . ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN. . RABBİM SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. . . ALLAH RAZI OLSUN Kİ AKP DEN VE ZULUMDEN KURTULDUK SAYENİZDE. . . . . . . . . . . . . . . .

66
12
yanıtYanıtla
Kurt:

Bir Kurt ularak leventbeyi destekliyorum bu inkarci bu redci ve turkiye toplumunu ötekilestirmis insanlarin oyununa gelmemeliyiz yok sayilanlar ularak diyorumki albu hukumeti basinacal beyefendi

56
1
yanıtYanıtla
metin:

yaşasın hdp

23
24
yanıtYanıtla
deniz:

BU AZİZ MİLLETE ACIDAN BAŞKA BİRŞEY VEREMEYEN KONUŞMAYA GELİNCE DÖKTÜREN ACİZ VE ZAVALLI İNSANLARİN BAKAN OLARAK HİZMET ETMELERİ ASLA NASİP OLAMAZ

0
43
yanıtYanıtla
NEDEN ACABA BEN ÇÖZEMEDİM SİZ ÇÖZÜN:

DİNDAR İNSANLAR. . . MİLLİYETÇİ İNSANLAR. . . VATANSEVERLER. . . . SAĞ KESİME OY VERENLER. . . MUHAFAZAKARLAR. . . EN ÖNEMLİSİ DE KÜRT OLMAYAMNLAR YANİ TÜRKLER. . . ÇOĞU KİŞİ HDP YE DESTEK VERİYOR. . . NEDEN ACABA. . . . . . . . . . . . . . . .

36
4
yanıtYanıtla
hdp gerçeği:

vay babo vay. . . . kominsitler dinsizler donsuzlar hdp çatısı altında toplanmış

2
32
yanıtYanıtla
Rabbim cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin.:

Diyarbakırlı

17
13
yanıtYanıtla
yıldırım:

türkiyede tayyip erdoğan olmasa sizin gibi çipraslarla uğraşır dururduk?

13
16
yanıtYanıtla
HDP:

Selahattin DEMİRTAŞ !!! ADAM GİBİ ADAMDİR, ,

14
14
yanıtYanıtla
Tüm 163 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title