Haberler

Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı Açılış Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Marmaray bir taraftan, Avrasya Tüneli bir taraftan, İstanbul ulaşım konusunda dünyada en çok yatırım yapan kentlerden bir tanesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'a 11 yılda yaptığımız ulaşım yatırımlarının toplamı 32 milyar lira" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Marmaray bir taraftan, Avrasya Tüneli bir taraftan, İstanbul ulaşım konusunda dünyada en çok yatırım yapan kentlerden bir tanesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'a 11 yılda yaptığımız ulaşım yatırımlarının toplamı 32 milyar lira" dedi.

Topbaş, Levent-Rumeli Hisaru¨stu¨ Metro Hattı açılış töreninde, yeni bir metro hattının devreye girdiği çok anlamlı bir günde vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Göreve geldikten sonra metro master planlarına ilişkin yaptıklarını anlatan Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetim anlayışıyla, İstanbulluların daha rahat yaşayabilmesi için ekipleriyle gece, gündüz çalışmaya devam ettiklerini, metro, metrobüs, yeni gemiler ve otobüslerle ulaşımda entegrasyonu gerçekleştirdiklerini aktardı.

Topbaş, bütün ulaşım akslarının birbirine bağlandığını belirterek, Levent-Hisarüstü Metrosu ve ihale aşamasına geldikleri Hisarüstü'nden Aşiyan'a inecek olan yüzeysel füniküler sistemle halkın rahatlıkla denize ulaşabileceğini ve oradan da gemiyle Anadolu yakasına geçebileceğini ifade etti.

Kadir Topbaş, "2019'a geldiğimizde İstanbul'u 400 kilometrenin üstünde raylı sistem hattıyla buluşturacağız. Ulaştırma Bakanlığına, İstanbul'un metrolarına verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce ulaşımda verdiği 4 yeni hat müjdesine değinen Topbaş, ihalesi birkaç gün önce tamamlanan Mecidiyeköy-Kabataş Hattı'nın devreye girmesiyle Bağcılar gibi ilçelerin denizle buluşacağını hatırlattı.

"Bağcılar'ı denize ulaştırıyoruz"

"Bağcılar'a deniz getiremedik ama Bağcılar'ı denize ulaştırıyoruz" diyen Topbaş, diğer hatların da önemini vurguladı.

Topbaş, İkitelli-Ataköy, Bostancı-Dudullu ve Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı metro hatları devreye girdiğinde her gün milyonlarca İstanbullunun yer altından dakikalarla hesap edilen sürelerle, vakit kaybetmeden işine, randevusuna yetişebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın zamanını en iyi şekilde kullanacağı bu ulaşım sistemleri, hızın yanı sıra kalite ve konfor getirecek. Bir şehrin medeniyet ölçüsü, o şehirde yaşayan insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlıdır. Toplu taşımanın yoğun şekilde kullanılması için de kalite ve konfor gerekiyor. Metrolarla, yeni gemi ve otobüslerle İstanbul'da bunu sağlıyoruz. Marmaray bir taraftan, Avrasya Tüneli bir taraftan, İstanbul ulaşım konusunda dünyada en çok yatırım yapan kentlerden bir tanesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'a 11 yılda yaptığımız ulaşım yatırımlarının toplamı 32 milyar lira. Hamdolsun, kaynakları doğru kullanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi para, zaman ve insan yönetimindeki başarımız bizi dünya şehirleriyle yarıştırıyor."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Marmaray Avrasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title