Haberler

Levent Kırca Foça'da Sahneye Çıktı

Levent Kırca ve arkadaşları, 'İçerdekiler' isimli oyunu İzmir'in Foça İlçesi'nde sahneledi.

Levent Kırca ve arkadaşları, 'İçerdekiler' isimli oyunu İzmir'in Foça İlçesi'nde sahneledi. Oyun sonunda, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençlerin öncülük ettiği izleyiciler, bayrak ve pankartlarla yürüyüş yaptı.

Müziklerini Fazıl Say'ın yaptığı, Semih Çetin'in 'Hasdal'da Bir Amiral', Gülşah Balbay'ın 'Bir Tek Hasretin İlacı Yok', Nilgül Doğan'ın 'Adını Siz Koyun', Tuncay Özkan'ın 'Hapiste Yatacak Olana Öğütler', Güldal Mumcu'nun 'İçimden Geçen Zaman' isimli kitaplardan esinlenerek Levent Kırca tarafından yazılıp yönetilen oyun, Foça Belediyesi Haluk Ulusoy Plaj Voleybolu Tesisleri'nde sahnelendi. Levent Kırca ve arkadaşları, 'Ergenekon' ve 'Balyoz' davalarından tutuklu olanların Silivri ve Hasdal cezaevlerinde yaşadıklarıyla Türkiye'de yaşanan dönüşüm sürecini skeçlerle anlattı. Konular, sahne arkasına kurulan perdede gerçek haberlerden derlenen televizyon görüntüleriyle desteklendi.

Levent Kırca, Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasına yönelik tepkisini, kimlik üzerindeki T.C.'yi göstererek "Ne T.C.'si? Burası ABD yani Anadolu Birleşik Devletleri" diyerek ortaya koydu. Tutuklu komutanların tuvalete bile görevlilerle götürülmesini hicvederken sahnede, geçen eli silahlı teröristi göstererek, "Aman ellemeyin o terörist ona her şey serbest" dedi.

Oyun, Aşık Mahsuni'nin 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsünün söylendiği, büyük bir Türk Bayrağı'nın açıldığı final sahnesiyle ve seyircilerin uzun süre ayakta alkışlarıyla sona erdi.

Oyundan sonra Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençlerin öncülük ettiği izleyiciler, bayrak ve pankartlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Karar verildi yıkılacak Silivri', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Tayyip gidecek bu iş bitecek', 'Yurtseverler hapiste hainler mecliste', 'Diren Kırca İzmir seninle', 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atan gruba, bazı Foçalılar da alkışlara destek verdi.

Yürüyüşün sona erdiği Demokrasi Meydanı'nda konuşan Levent Kırca, hükümetin ülkeyi bölmeye çalıştığını, teröristle işbirliği yaptığını, kendisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı durmasının yasal bir görev olduğunu söyledi.

Foça polisi, oyun, yürüyüş ve Kırca'nın konuşması sırasında yoğun güvenlik önlemleri aldı. - Foçaizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Levent Kırca İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title