Haberler

Levent Gök: Mükerrer Oy Kullanan Milletvekilleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

Levent Gök: Mükerrer oy kullanan milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacağızCHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Genel Kurulunda hem elektronik sistem hem de pusula göndererek mükerrer oy kullandığını tespit ettikleri AK Parti'li 5 milletvekili olduğunu, bu vekiller hakkında...

Levent Gök: Mükerrer oy kullanan milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Genel Kurulunda hem elektronik sistem hem de pusula göndererek mükerrer oy kullandığını tespit ettikleri AK Parti'li 5 milletvekili olduğunu, bu vekiller hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayarak "Yurttaşlarımız mükerrer oy kullandığında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis aldığından, kıyas yoluyla, önemli bir oylamada mükerrer oy kullanarak, oylamanın sonucunu etkileyen milletvekilleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

CHP Grup BAşkanvekili Levent Gök, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz 22 Ocak günü TBMM Genel Kurulunun 65'inci birleşiminde AK Parti'nin Grup önerisinin oylamasından önce yoklama talebinde bulunduklarını hatırlatttı. Yoklamada toplantı yeter sayısının bulunamadığını ileri süren Levent Gök, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın, TBMM Başkanlık Divanı'nın CHP'li katip üyesi Emre Köprülü'nün, sonuç ilan edilmeden önce elektronik sistem ile oy pusulaların karşılaştırılması önerisini, dikkate almayarak oylama sonucunu açıkladığını ve Meclis'I kapattığını bildirdi. Levent Gök, sisteme 157 milletvekilinin giriş yaptığını, bunun dışında AK Parti'li 9 milletvekilinin yazılı pusula gönderdiğini kaydederek bunlardan 5'inin aynı zamanda mükerrer şekilde, elektronik sistemle de oy kullandığını tespit ettiklerini ileri sürdü. Levent Gök, dün ki TBMM Başkanlık Divanı'nı toplantısında AK Parti'li üyelerin de 5 milletvekilinin mükerrer oy kullandığı yönünde tespitte bulunduklarını kaydetti.

Toplantı yeter sayısının 184 milletvekili olduğunu, ilk yoklamada sonucun 181 milletvekili olduğunu, buna rağmen ikinci yoklama yapılmadan Meclis'in tatile girmesi kararı alındığını savunan Gök şöyle konuştu: "TBMM gibi herkesin gözünün, kulağının üzerinde olduğu bir kurumda mükerrer oy kullanılmasını meşrulaştıran anlayışı AKP'li üyeler, çoğunluk oylarıya topluma ve Meclise kabul ettirme anlayışındalar. Başkanlık Divanı'nın aldığı karar da sakattır. Meclisin toplantıya çağrılması gerekirken bundan kaçınarak, CHP'nin talebini reddeden anlayış, gazi Meclisin tüm itibarını yerle bir etti. Normal seçimlerde, genel, yerel seçimlerde herhangi bir yurttaşın mükerrer oy kullanması 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını gerektirir. Böyle tablo içinde, mükerrer oy kullanarak, sonucu etkileyen milletvekillerinin durumu vehamet arz ediyor. Gazi Meclisin, böylesine itibarını zedeleyen, yerle bir eden anlayışa AKP'li milletvekilleri ne yazık ki sıklıkla başvuruyor. Yok saymak, görmezden gelmek kimsenin haddi değildir. İktidar partisinin bu tutumunu halkımıza şikayet ediyoruz. Referandumda veya seçimlerde, Mecliste bunu yapan milletvekilleri bulunduğu dikkate alınarak, sandıklarda neler yapabileceğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Anayasa Mahkemesinin 2007'den beri eylemli içtüzük ihlalini denetlemediğini öngörerek, CHP olarak mükerrer oy kullanan milletvekilleri halkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yurttaşlarımız mükerrer oy kullandığında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis aldığından, kıyas yoluyla, önemli bir oylamada mükerrer oy kullanarak, oylamanın sonucunu etkileyen milletvekilleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title