Haberler

Levent Ersöz 'Turgut Özal Suikasti' Davasında Beraat Etti

Güncelleme:

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 'Turgut Özal suikasti' olarak bilinen davada sanık olarak yargılanan Levent Ersöz hakkında beraat kararı verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 'Turgut Özal suikasti' olarak bilinen davada sanık olarak yargılanan Levent Ersöz hakkında beraat kararı verildi. Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun beraat kararı ile ilgili yazılı açıklamasında "Öncelikle, Yüksek Mahkemenin verdiği beraat kararını takdirle karşılıyoruz. Bu beraat kararı Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi Katliamı gibi davalara örnek teşkil edecektir" ifadelerine yer verdi.

Avukat Hulusi Coşkun'un yazılı açıklaması şöyle; Bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Müvekkilimiz Levent Ersöz'ün sanık olarak yargılandığı 'Turgut Özal suikasti' olarak bilinen davada Müvekkilimiz Levent Ersöz hakkında beraat kararı verildi. Öncelikle, Yüksek Mahkemenin verdiği beraat kararını takdirle karşılıyoruz. Bu beraat kararı Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi Katliamı gibi davalara örnek teşkil edecektir. Çünkü kumpas davalarının ana delillerinden olan gizli tanık uydurmalarına ve komplolara itibar edilmemiş; dava hızla sonuçlandırılarak bu tür davalara emsal oluşturulmuştur. Verilen beraat kararı ile aynı zamanda ulusumuzun güven ve gurur kaynağı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve değerli komutanlarının rencide edilmesi, itibarsızlaştırılması oyunları bozulmuştur.  Artık hesap verme sırası, bu tür davaları açanlarda, bu kirli dosyaları oluşturanlarda, bireye ve olaya göre mahkeme kurup kendilerinin zarar göreceği endişesiyle mahkeme kapattıranlarda, uydurma ihbarlarla ve bahanelerle devletimizin mahremine -kozmik bürolarına- el atanlarda, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, onun temel kurumlarını başta Silahlı Kuvvetler olmak üzere zaafa uğratmak isteyenlerde, ülkemizin bütünlüğünü tartışılır hale getirenlerdedir. En içten ve yürekten dileğimiz hukukun ve adaletin kirli oyunlara bundan böyle alet edilmemesi, bu tür dava dosyalarının hukukun utanç müzesine bir an önce gönderilmesi ve artık yeni utanç dosyalarıyla adaletin yüzüne kara leke çalınmamasıdır." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Ersöz Turgut Özal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title