Haberler

Levent Eriş'ten Önemli Açıklamalar

Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, son dönemde kendisine ve takımına yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, son dönemde kendisine ve takımına yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Büyükşehir Belediyespor'da görev yaptığı süreçte eleştirilere cevap vermek yerine sustuğunu ifade eden Eriş, "Ancak ahkam kesenlere karşı söz hakkım doğduğunu düşünüyorum. Futbolun içerisinde yönetici bazında bile yer almamış kişiler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya başlamış" dedi.

Basın mensuplarını Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde kahvaltıda konuk eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, geldiği günden bu yana sustuğunu ve eleştirilere cevap vermediğinin altını çizerken, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Manisa'da futbol hakkında söz hakkına sahip olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Şüphesi olan varsa Manisa'daki futbol kariyerimize bakar. Manisa'da yaşattıklarımıza bakar. 1965'te kurulan ve 40 yıl sonra Süper Lige çıkan, her düştüğünde "Gel Levent kurtar denilen bir camiaya hizmet ettim. Burada yetişen genç antrenörlere de ön ayak olmaya çalıştık. Kimseden bir aferin beklemiyoruz. Ama susuyorsak asaletimizden, Cengiz Ergün ve Manisa sevdamızdan susuyoruz" dedi.

Manisa'da kimseyi küçük başarılarla mutlu edemeyeceklerini bildiklerini belirten Eriş, "Manisa zirveyi yaşamış, kaliteli hocalar getirmiş bir şehirdir. Burada çok kıymetli yöneticiler yetişti. Türk futboluna yeni yetenekler, kaliteli hakemler hediye etti. Bu nedenle küçük başarılarla, 3. Lig şampiyonluklarıyla Manisalı ilgilenmez. Bunu net biliyoruz" diye konuştu.

"Her zaman tercih edilen biri oldum"

Manisa'ya 16 sene önce kendini ispatlamak için gelen genç bir antrenör olduğunu vurgulayan Eriş, "Bu sürecin ardından 17 yıldır Türkiye'nin dört bir tarafında antrenörlük yapıyorum. Hiçbir zaman araya birilerini sokarak bir yerlere gitmedim. Her zaman tercih edilen bir antrenör oldum. Futbol piyasasındaki durumu hepiniz biliyorsunuz. Kimse alınmasın ama antrenörlerin nerelere nasıl gittiğini biliyoruz. Çok şükür Anadolu'nun dört bir yanında çalışarak, aslanlar gibi gittiğimiz her kulüpte başarılarımızı ve genç yetenekleri piyasaya çıkardığımızı biliyorsunuz" dedi.

"Herkesin saygınlık duyduğu bir kulüp haline geliyoruz"

Manisa Büyükşehir Belediyespor'a profesyonelliği oluşturmak için geldiğini belirten Eriş, "Tabi sportif başarı gelmesi için fiziksel şartların oluşması gerekiyor. Geçtiğimiz yılı yapılanma yılı olarak değerlendirdik. Fiziksel şartları yerine getirmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile el ele vererek bu şartları oluşturmaya çalıştık. Türkiye'de saygınlık kazanan herkesin konuştuğu bir kulüp olmaya başladık" dedi.

"Ahkam kesenlere söz hakkımız doğdu"

Bir yıldır susmayı tercih ettiğini ifade eden Eriş, "Ancak ahkam kesenlere karşı söz hakkım doğduğunu düşünüyorum. Bakıyorum futbolun içerisinde yönetici bazında bile yer almamış kişiler, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya başlamış. Söyleyeceklerim asla Manisa sevdası olanlara değil, Manisa futboluna hiçbir katkısı olmayıp ta ahkam kesenleredir. Ben hayatım boyunca kimseye yalakalık yapmadım. 19 yıldır duymadığım, hiçbir zaman suçlanmadığım, bu kadar dedikoduya maruz kaldığım bir başka kulüp olmadı. İnsanlara hakaret yağdırılan bir durumda kalmadım. Biz duracağımız susacağımız yeri çok iyi biliriz. Saygınlığımızı da biliriz, saygımızı da biliriz. Ancak saygısızlığı gösterenlere de verecek cevabımız vardır. Kimseye eyvallah edecek durumumuz da yok" diye konuştu.

"Beni Türk futboluna kazandıran Cengiz Ergün'dür"

Manisa'da yaşadıklarını asla unutamayacağını belirten Eriş, "Yıllar sonra buraya sevdam olduğu için, burada değer verdiğim insanlar olduğu için döndüm. Tabi ki Sayın Cengiz Ergün'e, beni Türk futboluna antrenör olarak kazandıran Cengiz Ergün ve Semih Vardarer'e desteklerinin karşılığını vermek için buradayım. Bazıların yazdığı gibi para için burada değilim. Ben 17 yıldır Türkiye'nin en üst seviyelerinde çalışan biri olarak büyük paralar kazandım. Antrenörlük hayatımda boş gezdiğim bir gün bile olmadı. Her sene tercih edilen, aranan bir teknik adam oldum. Buraya para için gelmem söz konusu bile olamazdı. Böyle bir belediye başkanının karşısında parayı tercih edecek bir durumda asla olmadım" dedi.

"Manisa ve Cengiz Ergün dışında beni 3. Lig'e kimse getiremezdi"

Üst seviyede antrenörlük yaptıktan sonra yeniden 3. Lig'e dönmesini de değerlendiren Eriş, "Ben buraya bir proje kapsamında geldim. Federasyonun yan gözle bile bakmadığı 3. Lig'e beni Manisa sevdası ve Cengiz Ergün dışında kimse getiremezdi. Tabi ki düşmez kalkmaz bir Allah. Ben kariyerimin başında amatörde de çalıştım, 3. Lig'de de çalıştım. Ancak o kendimi ispatlamak içindi. Kendimi ispatladıktan sonra buraya dönmezdim. Şunun altını çizmek istiyorum. Manisa Büyükşehir Belediyespor ile anlaşmadan bir gün önce hiç unutmam 16 Eylül Çarşamba günü PTT 1. Lig'in en kaliteli takımlarından birisiyle anlaştım. Hatta bazılarının burada aldığımı iddia ettiği paranın çok üzerinde bir anlaşmaydı bu. Ertesi gün İstanbul'da saat 11.30'da anlaşma imzalayacaktık. Aynı günün gecesi beni Cengiz Ergün aradı ve Manisa'da olmamı istedi. Ben yarım saat sonra buraya geldim. Burayı tercih ettim. Bir senedir hiç bu kadar konuşmadım. Hep geri plana attım. Zaman zaman üzerinden geçtim. Ben egosu olmayan, kendini beğenmişliğin yanından bile geçmeyen bir insanım. Mütevazı yaşayan bir insanım. Ancak mütevazılık yapıyorsak bunun karşılığı bu olmamalı" şeklinde konuştu.

"Tarzanlar Grubuna teşekkür ediyorum"

Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Ayrıca Tarzanlar grubuna da teşekkür eden Eriş, "Deplasmana kadar gelerek bizi desteklediler. Bu hafta içeride oynadığımız maçta takımımızın yanında yer aldılar. Destekleri için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Manisa futboluna emek veren herkese de teşekkürlerini sunduğunu belirten Eriş, "Ancak Manisa futboluna katkısı olmayanları da biraz saygılı olmaya davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından basın mensuplarıyla bazı anılarını da paylaşan Teknik Direktör Levent Eriş, samimi ortamda gerçekleşen basın açıklamasının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükşehir Belediyespor Cengiz Ergün Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title