Haberler

Letonya Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Turu

Haber-kamera: Ünsal ÇAKİN / İstanbul DHA Sabah Türkiye-Letonya İş Forumu'na katılan Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, öğleden sonra da İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini dolaştı.

Haber-kamera: Ünsal ÇAKİN / İstanbul DHA

Sabah Türkiye- Letonya İş Forumu'na katılan Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, öğleden sonra da İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini dolaştı. Konuk Cumhuraşkanı Berzins'in ilk durağı Topkapı Sarayı oldu. Atlı askerlerden oluşan manga tarafından karşılanan Berzins, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki heyetle birlikte Kutsal Emanetler'in sergilendiği Has Oda'yı ziyaret etti. Berzins, sarayın Hazine bölümünü de gezdi. Saray görevlilerinden bilgi alan Berzins, daha sonra Sultanahmet Camii'ne geçti. Cami imamı İshak Kızılarslan'dan bilgi alan Berzins, yarım saat camide inceleme yaptıktan sonra, son durağı olan Ayasofya Camii Müzesi'ne gitti. Caminin içini ilgiyle inceleyen konuk Cumhurbaşkanı, daha sonra beraberindeki heyetle ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Andris Berzins İstanbul Türkiye Letonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title