Haberler

Lefkoşa Rum Kesimi'nde Roket Saldırısı: 1 Ölü

Lefkoşa Rum Kesimi’nde Aleksis Mavromihalis adlı bir Rum’un evine roketatar kullanılarak gerçekleştirilen saldırı sonucunda, bir kişi hayatını kaybetti.

Lefkoşa Rum Kesimi'nde Aleksis Mavromihalis adlı bir Rum'un evine roketatar kullanılarak gerçekleştirilen saldırı sonucunda, bir kişi hayatını kaybetti.

Lefkoşa Rum Kesimi'nde dün akşam Aleksis Mavromihalis adlı Rum vatandaşın evine RPG roketatar kullanılarak bir saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Politis gazetesi, saat 20.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırı sırasında evde olduğu belirtilen Mavromihalis'in herhangi bir yara almadığının aktarıldığı haberde, Mavromihalis'in geçmişte de birçok kez polis tarafından gözaltına alındığı ancak herhangi bir ceza almadığı bildirildi. Haberde Mavromihalis'in evinin Fransa'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi'ne ait ikametgaha çok yakın olduğu kaydedildi.

Öte yandan gazetede yer alan bir diğer haberde ise, Kıbrıs Bankası CEO'su John Hourigan'ın eşinin kullandığı, bankaya ait aracın dün sabaha karşı kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandığı bildirildi. Haberde, kundaklanan aracın kullanılamaz hale geldiği belirtilirken, incelenen kamera kayıtlarında saldırının iki maskeli kişi tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. Hourigan'ın yurtdışında olduğu ifade edilirken, hedefinin Hourigan değil Kıbrıs Bankası olabileceğini belirtti. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kıbrıs Rum Kesimi Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title