Haberler

LED Aydınlatmalı Ramazan Davulcusu İlgi Odağı Oldu

Güncelleme:

İstanbul'da vatandaşları sahura kaldıran ramazan davulcusu, LED aydınlatmalı davulu ve şapkası ile ilgi odağı oldu. Davulcuyu gören mahalleli cama-balkona çıkıyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ramazan davulcuları, her yıl olduğu gibi bu yılda sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor.

İstanbul Kağıthane, Hamidiye Mahallesi'nde ramazan davulculuğu yapan evli ve 4 çocuk babası 49 yaşındaki Durmuş Altun ise sıradışı davulu ve şapkası ile mahallelinin ilgi odağı oldu.

'LED'Lİ DAVULCU

Yaklaşık 3 yıldır aynı mahallede ramazan davulculuğu yaptığını belirten Altun, LED aydınlatmalarla donattığı davulu ve şapkası ile mahallede çeşitli maniler söyleyip, vatandaşları sahura uyandırıyor.

ALKIŞ TUTUYORLAR

Mahalleli de balkon ve camlara çıkarak davulcuya alkış tutup, bahşiş veriyor. Gece karanlığında ışıklı davulu ve şapkası ile renkli görüntüler oluşturan davulcuya bazı mahalleliler de halay çekerek eşlik ediyor.

"MAHYALARDAN ESİNLENDİM"

Her gece mahallelinin kendisini balkonlarda karşıladığını ve bu durumdan çok memnun olduğunu belirten davulcu Durmuş Altun, 'Ben de bu mahallede oturuyorum. Bu ışıklandırma sistemi camilerin minarelerinden aklıma geldi. Mahyalardan esinlendim" diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane Hamidiye İstanbul Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

CCCUC HILALmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Offf nefret ediyorum bu sahur vaktinde

2
41
yanıtYanıtla
bülent okyay:

bu davulla kalkanlara vercen sopayı sene olmuş 2015 lan

0
37
yanıtYanıtla
bos islermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunlarin isi gucu yok galiba davul da nedir bu zamanda bos isler her evde saat var trl var alarm var insanlar istedigi zaman kalkar zaten bizim burda da kalkmamiza dsha 45 dakika var adam dan dan dan geliyor zatdn zaman yok uyumaya sabah is var ne gerek var bu gurultuye hem oruc tutmayan insanlar neden uyansin o saatte bence davulcu sacmaligi bitmeli boyle addt olmaz olsun

3
34
yanıtYanıtla
Fenerbahçe Mobil-IOS:

Her mahalleye böyle davulcu Şart

10
1
yanıtYanıtla
dogrucu hasan:

helal olsun süper

10
0
yanıtYanıtla
AhmetMobil-IOS:

Boş işlermiş, sana göre boş işlet daha dur bakalım mehter marşı çalacak sahurlarda o zaman ne yapacan Hahaha sen terket en iyisi Türkiye yi

10
0
yanıtYanıtla
misafir:

bizde istiyoruz ışıklı davulcu. . . .

9
0
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Ejnebimisiniz la sız Ramazan ayına saygınız olsun ok ne gerek varmışda yok hiç sevmıyormuşda sahur vaktini seni uykuçu tosba seni sevmeyen Ramazan Ayında terket bence Ülkeyi

8
0
yanıtYanıtla
......mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Vay be ülkem nerelere gelmiş be su teknolojiye bak yakinda uzaktan kumandasida cikar

0
3
yanıtYanıtla
Sena karabulutmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bizim davulcu ünlü olmus

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title