Haberler

Le Pen'in Lübnan Müftüsüyle Başörtüsü Krizi

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen, Lübnan temasları kapsamında müftüyle görüşmesi sırasında kendisinden başörtüsü takması istenince müftülüğü terk etti.

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen, Lübnan temasları kapsamında müftüyle görüşmesi sırasında kendisinden başörtüsü takması istenince müftülüğü terk etti.

Ülkesinde yaşayan Müslüman nüfusa yönelik yaptığı tartışmalı açıklamalarıyla tanınan Le Pen'in dün başladığı Lübnan temasları kapsamında bu sabah Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan ile görüşmesi planlanıyordu. Le Pen görüşme yerine geldiğinde, müftülük yetkilileri Le Pen ve beraberindeki heyeti ellerinde başörtüsü ile karşıladı. Müftü ile görüşmesinde başörtüsü takmayı reddeden Le Pen, görüşme mekanını terk etti.

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağın adayı Le Pen, Lübnan temasları kapsamında dün Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile görüşmüştü.

Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliğinden açıklanan rakamlara göre, Fransa'daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Lübnan'da yaşayan Fransız vatandaşı 15 bin kayıtlı seçmenin yüzde 64'ü oy kullandı. Bu nedenle Beyrut, Fransa cumhurbaşkanı adaylarının kampanya sürecinde ziyaret ettiği önemli duraklar arasında yer alıyor.

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olan Emmanuel Macron da geçen ay Beyrut'ta temaslarda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Fransa Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title