Haberler

LDP'nin Adayına Seçimi 'Balık' Kazandırdı

Güncelleme:

Liberal Demokrat Parti, tarihinde ilk kez bir belediye kazandı. Ancak adayın partiyle bağı yok, logosundaki 'balık' akılda kalır diye LDP'yi seçmiş.

30 Mart yerel seçimlerinde çıkan sonuçlarda TKP'nin Tunceli Ovacık Belediyesi'ni kazanmasının ardından başka bir sürpriz de Muş'ta yaşandı. Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Beldesi Belediye Başkanlığı'nı Liberal Demokrat Parti (LDP) adayı Bülent Ateş kazandı. 729 geçerli oyun sayıldığı Konakkuran Beldesi'nde 475 oy alan LDP, 20 yıllık tarihinde ilk defa bir belediyede yönetime geldi.

"AK PARTİ'DEN ADAY OLSAYDIM..."

Konakkuran'da kullanılan oyların yüzde 70'ini alan LDP'li Belediye Başkanı Bülent Ateş, zaferini biraz da kurnazlığına borçlu. Ateş, adaylık sürecini ve kazandığı zaferi Vatan'a anlattı: "Konakkuran Beldesi'nde seçimlerde 729 geçerli sayıldı. Geçerli oyların 254'ü BDP'ye, geri kalan 475 oy ise bana çıktı. BDP başkan adayı mevcut belediye başkanıydı. Burada LDP'nin parti olarak kazanmasının sebebi benim aday olmam. Çünkü 20 yıldır beldede esnaflık yapan, tanınan ve sevilen biriyim. Normalde bu beldede 7 yıl boyunca Ak Parti teşkilat başkanlığı yaptım. Ak Parti'den aday olsaydım kazanamama ihtimalim olabilirdi. Belde halkı sol görüşe biraz daha yatkın."

"BALIĞA BASIN DEDİK"

LDP, bu başarısının yanı sıra Malazgirt ilçesini de kıl payı kaçırdı. Peki ne oldu da LDP bu kadar oy artırdı. Bunun sırrını Malazgirt'te seçimi kıl payı kaybeden LDP adayı Ahmet Kenan Türker anlattı: "LDP yüzde 36 oy alırken rakibimiz BDP yüzde 39 oy aldı. 200 oyla seçimi kaybettim. Daha önce AKP'den aday adayıydım ama seçilmedim. LDP ne sağcı, ne solcu. Bu yüzden seçtik. Tabii bir de balık önemli. LDP'nin amblemi. Biz, buradaki seçmen LDP'yi tanımadığı için amblemini, yani yunus balığını anlattık. Balığa basın dedik. Aday göstermeyen partiler içinde amblemi en kolay olanı oydu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Konakkuran Malazgirt Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

bir kore almanya olmanın yoludgfgdfg@hgfgh.co:

Burdan sagcısı solcusu herkese seslniyorum bir ülkede devletin asıl görevi denetleyici ve fakiri fukarayı gözleyici olmalıdır.Asla devlet iş veren olmamalıdır gidiyoruz devlet dairelerinde görüyoruz özellikle belediyelerde 10 memurdan 4-5 yatıgı yerden maaş alıyor işe degil sanki sosyal tesiste günün gün etmeye gidiyor bişeyde diyemiyorsun kafası bozuldumu git bildigin yere şikayet et diyor biliyorki sırtını devlete dayamış kamuda lüksün israfın yolsuzlugun haddi hesabı yok ve devlet işveren oldugu sürece bu düzen degişmez biri yer digereleri bakar

28
5
yanıtYanıtla
mehmet kandumehmetkandu@hotmail.com:

bravo

10
2
yanıtYanıtla
MUSTAFAKAPTANyesilgozler84@hotmail.com:

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI YANDAŞ DEVLET OLARAK GÖRÜLMEYE BAŞLAMIŞ.DAYISI,AMCASI,HALASI BÜROKRAT OLANIN YÜZÜ GÜLÜYOR CEBİ DOLUYOR..DAHA DÜN SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIMLAŞMA DERNEĞİNDE MADDİ DESTEK SAĞLAYANLAR SİZLERE SESLENİYORUM ÖNCE TC VATANDAŞINA BAKACAKSIN SONRA SIĞINANLARA.EL SENİ KURTARMAZ EL SENİ SIRTAN VURUR ELBET BİRGÜN...

7
1
yanıtYanıtla
70 lerin aşk yönetmenimehmet@hotmail.com:

Bende ilk çıktığında LDP'oy attım.Çok güzel düşüncelerdi besim beyin düşünceleri....Fakat insanımız sağ veya solcu olmazsa oy vermiyor o partiye demek ki:))))

4
2
yanıtYanıtla
ldp de tanıtım -100sfsdfsf@hfghf.com:

ldp en büyük eksigi tanıtım sıfır birde halkımızın bir kısmı daha devletci zihniyetin peşinde

yanıt0
yanıt0
malazgirtlicaner@hotail.com:

şimdi ben anlamadım seçimi balıkmı kazandı ,bıze balık hafızalımı dıyorlar balık bilinç altımızda kalacakmışda ,resmen seçmenle dalga geçiyor

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title