Haberler

Lazer Teknolojisinde Yeni Trend "No Touch Laser"

ilandır
Güncelleme:

No Touch Laser yöntemi, gözlük ve lensleriniz olmadan daha konforlu bir hayat yaşamanız için en ideal ve güvenilir bir yöntemdir. No Touch Laser yöntemiyle ilgili merak edilenleri Özel Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu doktorlarından Op.Dr. Akın Akyurt'a sorduk.

No Touch Lazer veya bilinen diğer adıyla göze dokunmadan lazer ne anlama geliyor? Göze dokunmadan nasıl lazer yapılabilir?

Evet, kulağa imkânsız gibi geliyor ama aynen adından da anlaşılacağı gibi No Touch Laser yönteminde göze hiçbir alet veya cihaz değdirmeden, kornea tabaksı kesilmeden, flep denilen ince tabaka kaldırılmadan lazer gerçekleşiyor. Sadece yanıp sönen yeşil bir ışığa yaklaşık 30 sn süreyle bakmak yeterli oluyor.

No Touch Lazer yöntemiyle hangi görme kusurları gideriliyor?

Temassız lazer tekniği ile miyop, astigmat ve hipermetrop tamamen ortadan kaldırılıyor. Hastanın uzak ve yakın görme sorunları No Touch Lazer ile başarıyla tedavi ediliyor.

Bu teknik kaç yıldır uygulanıyor?

Lazerle görme kusurlarının giderilmesi 35 yıl önce başladı. Bugüne dek tüm dünyada yaklaşık 40 milyon insana uygulandı. Tüm uluslararası makalelerde, yayınlarda etkinliği ve güvenilirliği belgelendi. Artık bu aşamadan sonra güvenilirlikle ilgili bir sorun yok. Sadece hangi tekniğin hangi hastaya uygulanacağına çok iyi karar verilmelidir ve çok titiz ön inceleme gerektirir.

İşlem ne kadar sürüyor, ağrı hissediyor muyuz?

Her bir göz için yaklaşık 30 saniye sürmektedir. Lazer işlemi tamamen ağrısızdır.

Lazer sonrası herhangi bir komplikasyon olabilir mi?

Uygun hastaya uygun lazer tekniği uygulandığında sonrasında hiçbir komplikasyon beklenmez. Özellikle No Touch Laser temassız lazer tekniği ileriki yıllar için de en güvenilir, en sorun yaşanmayan lazer tekniğidir. Kornea dokusunda bozulma riski yoktur. Çünkü göze kesi yapılmamaktadır. İnce kornealara dahi uygulanabilmektedir.

Ameliyat sonrası göz numarası kalıyor mu?

Normal şartlarda gözde hiç numara kalması beklenmez. 0.50 dioptrilik bir hata payı ile tüm göz kusurları düzeltilir. Tabi burada hastadan hastaya farklılıklar olabilir. Örneğin göz bozukluk derecesi 4 dioptri olan bir hasta lazer sonrası tam '' sıfırlanırken '' 10 derece göz bozukluğu olan bir kişi de 0.50 – 0.75 gibi bir derece kalma ihtimali vardır. Kalan numaralar sonuçta 1 derecenin altında olacağından hiçbir şekilde daimi gözlük kullanmayı gerektirmez.

Tedaviden sonra birkaç yıl içinde numaralar geri gelir mi?

Hayır, numaranın tekrar geri gelmesi söz konusu değildir. Burada önemli olan her hastanın göz durumunu özel olarak değerlendirmek ve hastayı kendi göz durumu ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmektir. No Touch Laser tekniği hastaya ömür boyu gözlüksüz bir yaşam sunabilmektedir.

Sonuçlar ne kadar başarılı, tekrar lazer olmak gerekir mi?

No Touch Laser uygunluk testi olumlu sonuç veren bir hastanın hiçbir endişesinin olmaması gerekir. Konu siyahla beyaz gibidir, gri tonlar içermez. Eğer lazer uygulamaya müsait bir göz yapısı varsa sonuç tam başarıdır, aksi takdirde zaten hiç lazer yapılmaz. Her hastanın kendi göz yapısı en belirleyici faktördür ve lazer öncesi titizlikle incelenmektedir.

No Touch Laser yaz döneminde yapılır mı?

Hiç sorun olmaz. Yurt dışından birçok yabancı hastamız özellikle yaz döneminde gelip lazerlerini oluyorlar ve hatta yaz tatillerini de yapıyorlar.

Sonrasında deniz ve havuz yasak değil mi?

Klasik lazer yöntemlerinden sonra, kornea kesisi uygulandıysa yaklaşık 4 – 6 hafta kadar denize ve havuza girmemek gerekirken No Touch Laser temassız lazer sonrasında bu süre 4 gündür. 4 gün sonra deniz havuz serbest olduğu gibi, her türlü spor aktivitesi de (boks dahil) daha fazla beklenmeden yapılabilir.

Ameliyat sonrası bekleme dönemi nasıl geçiyor? Bu dönemde nelere dikkat edilmelidir?

No Touch Laser işlemi tamamen ağrısızdır. Sonraki bir buçuk gün gözlerde aşırı olmayan bir batma yanma hissedilir, sulanma olur. İlk 3 gün görme hafif bulanıktır, sonra hızla açılır.

İşe ne zaman başlayabilirim?

No Touch Laser tedavisinden 2 gün sonra işe başlanabilir, çok hassas bünyelerde 3-4 gün ışık kamaşması olabilir. Ardından tüm gün bilgisayarda kalma dahil her türlü görsel aktivite gerçekleştirilebilir.

Araba kullanabilir miyim?

İlk 2 gün sonrasında araç kullanılabilir. İlk hafta özellikle gece araba farları rahatsız edebilir. Ancak bu geçici bir durumdur.

Göz kuruluğu yaşar mıyım?

Kesili lazer yöntemlerinden sonra aylarca göz kuruluğu yaşanabilirken temassız No Touch Laser yönteminde bu süre sadece birkaç haftadır ve tamamen geçicidir. Lazer sonrası verilen damlalar hastanın bu süreyi de konforlu geçirmesine yardımcı olur.

Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title