Haberler

"Laz Formulası" Red Bull Formulaz TV2 Ekranlarında

Güncelleme:

TV2, bu kez sıra dışı bir spor etkinliğini seyirciyle buluşturuyor.

TV2, bu kez sıra dışı bir spor etkinliğini seyirciyle buluşturuyor. Araba yarışları kategorisinde çığır açan Formula'nın laz versiyonunu, 15 Aralık Pazar 18.30'da ekranlara taşıyor...

Tahta arabaların hız rekorları kırdığı, espirili Karadeniz halkının yaratıcı tasarımlarıyla Formula'nın laz versiyonunu gerçekleştirdiği Red Bull Formulaz, her yıl Rize'nin Tunca beldesinde yapılıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında çok geniş bir katılımla ve ünlü motor sporcularımız Kenan Sofuoğlu, Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez'in de bu heyecana ortak olmasıyla gerçekleşen Red Bull Formulaz TV2 ekranlarında...

Karadeniz'de nesilden nesile yaşayan, eğlenceli bir aktivite olduğu kadar kültürel bir miras özelliğine de sahip olan tahta araba yarışları, 5 yıldır Rize Tunca Belediyesi ve Red Bull tarafından bayramları daha renkli kılmak ve gelenekleri yaşatmak amacıyla Formulaz adıyla düzenleniyor.

Kökeni oldukça eskilere dayanan tahta araba yarışlarının güncel versiyonu Formulaz'da, yarışmacılar bu nostaljik ruhu yaşatmak için kıl çorap ve lastik ayakkabı giyerek yarışıyor. Yarışı kazanmak için parkurda yeterince hızlı olmanın yanı sıra arabaların tasarımı da önemli bir kriter. Laz Kurtaran gibi yaratıcı çalışmaların yarıştığı etkinlik, tüm heyecanı ve mizahıyla 15 Aralık Pazar günü TV2'de.
15 Aralık 2013, Pazar – 18.30

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Tunca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title