Haberler

Lavrov: "Türkiye ile Suriye'de Kimin Terör Örgütü Kimin Terörist Olmadığı Konusunda Fikir Ayrılığı...

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı için Rusya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili görüşme yapan KEİ Dönem Başkanlığını yürütmekte olan Rusya Federasyonu'nun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye ile terörle mücadele çalışma grubu kuruldu, bu grupta Dışişleri Bakanlıklarının ve özel servislerin temsilcileri yer alıyor.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı için Rusya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili görüşme yapan KEİ Dönem Başkanlığını yürütmekte olan Rusya Federasyonu'nun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye ile terörle mücadele çalışma grubu kuruldu, bu grupta Dışişleri Bakanlıklarının ve özel servislerin temsilcileri yer alıyor. Bu grubun çalışmaları son 7 ayda donduruldu, fakat bugün yenileme konusunda anlaştık" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamalarda, "Suriye hükümetinin davetiyle bizim Hava Kuvvetlerimizin eylemlerini ve Türkiye'nin ABD'nin önderliğindeki koalisyonun üyesi olduğunu dikkate alarak, Türkiye ve Rusya'nın başta askeri temasları olmak üzere birçok kanalda temaslarının gelişeceğini düşünüyorum" dedi.

Lavrov açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Türkiye ile Suriye'de kimin terör örgütü kimin terörist olmadığı konusunda fikir ayrılığı yaşamıyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin kararı ile IŞİD ve El Nusra terör örgütüdür. Bugün bu konuda ciddi gelişme yaşanıyor, ateşkes rejimine ilişkin anlaşma mevcut. Amerikalı partnerlerimiz bazı gruplaşmaları söz vermesine rağmen El Nusra'dan ayıramıyor. Rusya ve Suriye'nin havadan açtığı ateşlere maruz kalmak istemeyenler El Nusra'nın bulunduğu pozisyondan uzaklaşmaları gerek. Bu kadar kolay. Türk meslektaşlarımız bu mantığı kesinlikle desteklediklerini belirttiler. " - Kaçmaz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Sergey Lavrov Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title