Haberler

Lavrov, Filistinli Siyasi Parti Temsilcileriyle Görüştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Lavrov'un Filistinli siyasi parti temsilcileriyle görüşmesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin'de siyasi parti ve hareketler arasında birliğin sağlanamamasının bu ülkedeki sorunun çözümünü zorlaştırdığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Lavrov'un Filistinli siyasi parti temsilcileriyle görüşmesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin'de siyasi parti ve hareketler arasında birliğin sağlanamamasının bu ülkedeki sorunun çözümünü zorlaştırdığını söyledi.

Lavrov, "Filistin uzlaşması ve ülkenin geleceği" konulu forum için Moskova'da bulunan Filistinli siyasi parti ve hareket temsilcilerini kabul etti.

Görüşmede konuşan Lavrov, Rusya'nın, Filistin'de birliğin sağlanması ve 10 yıl önce yaşanan bölünmenin aşılmasından yana olduğunu belirterek, "Birliğin sağlanamaması Filistin sorununun çözümünü olumsuz etkiliyor. Filistin halkının vazgeçilmez haklarının uygulanabilmesi için, zor ama bir o kadar da ihtiyaç duyulan uzlaşının sağlanması gerekiyor. Netice olarak hepinizin ortak amacının tüm komşularıyla yan yana, barış ve güven içinde yaşayan bir Filistin devleti kurmak olduğunu biliyoruz." dedi.

Lavrov, birkaç gün önce Beyrut'ta düzenlenen toplantından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Moskova'daki temasların sözden öteye geçerek pratiğe dökülmesini umut ettiklerini ifade etti.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Orta Doğu Barış Konferansı'nın ardından yayımlanan ortak bildiride, İsrail-Filistin sorununun çözümüne yönelik mevcut uluslararası yasal çerçevenin doğru bir şekilde hatırlatıldığı belirtildi.

İsrail-Filistin sorununun çözümüne sözle değil yapılan işlerle katkı sağlanması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, bu bağlamda birincil görevin taraflar arasında doğrudan diyaloğun başlatılması olduğunu kaydedildi.

Açıklamada, Moskova'nın, İsrail-Filistin görüşmeleri için gerekli platformu sağlamaya hazır olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sergey Lavrov Filistin Moskova Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title