Haberler

Ermenistan'dan Türkiye ve Azerbaycan'a Büyük Çalım

Güncelleme:

UNESCO, Türkiye ve Azerbayca'nın ortak proje ile 'Somut Olmayan Kültürel Miras'a eklemek istediği lavaşı Ermenistan mutfağının değişilmez parçası olarak kayda geçti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2014 yılının "Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi"ni açıkladı. Lavaş "Ermeni mutafağının ayrılmaz bir parçasını oluşturan ince ekmek" şeklinde tanımlandı. Bu listenin açıklamasından önce Türkiye ve Azerbaycan ortak bir dosya hazırlayarak "Somut olmayan Kültürel Miras" başvurusu yapacaktı.

"DÜĞÜN RİTÜELİNİN GÖZ BEBEĞİ"

Lavaşın yapım aşamasının da anlatıldığı açıklamada lavaşın düğünlerde de bir ritüelin parçası olduğu belirtilerek "Bereket ve refah getirmesi için yeni evlilerin omuzlarına yerleştirilir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada listedeki ürünler için "eşsiz" ve "özgün" gibi kelimeler kullanmaktan kaçınıldığı vurgulandı.

GÖÇEBE TÜRK ÇADIRLARI DA YER ALDI

Listede Bulgaristan'ın Çiprovski kilimi yapma geleneği, Kırgız ve Kazakların "yurt" adı verilen göçebe Türk çadırlarının yapımındaki geleneksel bilgi ve becerileri, Kazakların geleneksel Dombra Kuy sanatı gibi maddeler de yer aldı.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BİRLİKTE BAŞVURACAKTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'la birlikte çok önemli projeler yapacaklarını belirterek "Lavaş başta olmak üzere pek çok dosyayı UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine ortak dosya olarak vereceğiz. Köroğlu konusunda da ortak dosya çalışmamız var" demişti. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler Azerbaycan Ermenistan Türkiye Komik - İlginç Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (33)

Iaylim derdi:

AKP yöneticileri Hırsızlıklarını örmek için uğraşırken atı alan üsküdarı geçti. hırsızlara duyurulur. vatana millete ve kuzey kıbrıs türk cumhuriyetine ve el türki halklarına da hayırlı uğurlu olsun

23
27
yanıtYanıtla
ılgın tandır ekmeği:

ya bu ekmek erzincan ekmeği 10 yıldır ben yapıyorum

43
2
yanıtYanıtla
serdar erdi senolmobilWeb@haberler.com:

Ermenistan akıllı ol Başbakanımız fena kinar

23
8
yanıtYanıtla
bahoz:

Bız atsak atsak anca sabrıye calım atarız

28
0
yanıtYanıtla
BerkayMobil-IOS:

Boşverin lavaşıııııııı,rant talan nerde onu diivirin!!!bak nasıl atlıyolar,kimse geçemez hırsızlıkta bizimkileri

22
6
yanıtYanıtla
7-10.KAT REFERANSLI DEVLET MELEK ASKER.?:

TÜHBE YİNE AJANLAR BİZDEN EVVEL DAVRANIP LAVAŞI ERMENİLERE KAPTIRDIK. . . İÇİMİZDE AJANLAR OLABİLİR. . . . . . . . . . . . ?

19
8
yanıtYanıtla
Beceriksizlik bu işte:

Lavaş bize atılan son çalım olsa. Bize çalım atmak isteyen herkes atabildiği kadar atıyor. Biz kime çalım atabildik ona bakalım :)))

22
1
yanıtYanıtla
yanlış iş:

gec kalmışlar uyumuşlar düşman uyumaz derler

19
3
yanıtYanıtla
InanmobilWeb@haberler.com:

Bizimkiler ne yapiyo ancak uyuyor sonrada yok o bizimdiyor önce gereklı bu işler

21
0
yanıtYanıtla
ç:

ZATEN KALA KALA 2 MİLYONUN ALTINDA KALDILAR LAVAŞTAN BAŞKA YİYECEK BİR ŞEYLERİ KALMADI ONUN İÇİNDİR :)

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title