Haberler

Latif Erdoğan ve Cemil Barlas Hakkındaki Davada Karar

Gazeteciler Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, bir televizyon programında eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, beraatlerine karar verildi.

Gazeteciler Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, bir televizyon programında eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, beraatlerine karar verildi.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, sanıklar Cemil Barlas, Latif Erdoğan ve müşteki Akşener gelmedi. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Akşener'in avukatı, sanıkların iyi niyetli olmadıklarını bu nedenle en üst sınırdan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Cemil Barlas'ın avukatı da, müvekkilinin müştekiye ait kasetinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını iddia ederek beraatini talep etti. Sanık Latif Erdoğan'ın avukatı ise müvekkilinin Akşener'e ait bir kasetin var olduğu yönünde beyanda bulunduğunu ancak bu kasetin içeriğini bilmediğini ve izlemediğini söylediğini anlatarak, müvekkilinin beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıkların suç işleme kastı yeterince tespit edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca hazırlanan iddianamede, bir televizyon kanalında 11 Mayıs 2015'te yayınlanan programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Akşener hakkında birtakım iddialar içeren ifadeler kullandıkları belirtilmişti. Programın dökümüne de yer verilen iddianamede, Barlas'ın, Meral Akşener'in "bir kaseti olup olmadığı" sorusunu ortaya attığı, Erdoğan'ın da kaset iddiasını destekleyen açıklamalar yaptığı ifade edilmişti.

İddianamede, şikayetçi Akşener'in bu iddiaları yalanladığı ayrıca bu tarihe kadar böyle bir kasetin varlığının açıklığa kavuşmadığı da aktarılarak, şüphelilerin sözlerinin eleştiri sınırını aştığı savunulmuştu. Şüphelilerin bu tür ifadelerinin şikayetçinin şeref ve haysiyetini zedelediği, şikayetçinin TBMM üyesi ve aktif siyasette yer alması sebebiyle tartışma konusu olduğu, görevinden dolayı hakaretin gerçekleştirildiği vurgulanan iddianamede, Erdoğan ve Barlas'ın, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Latif Erdoğan Meral Akşener Cemil Barlas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title