Haberler

Lastikçilerde Kış Hareketliliği

Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla Muş'taki lastikçilerde de hareketlilik arttı.

Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla Muş'taki lastikçilerde de hareketlilik arttı.

Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Kılıç, sürücülerin kış mevsiminde kar lastiği kullanması gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.

Kar lastiklerinin kazaların önüne geçerek hayat kurtardığını belirten Kılıç, "Toplu taşımacılık yapan ve şehirlerarası yolları kullanan sürücüler başta olmak üzere, tüm araç sahiplerinin kar lastiği kullanması gerekiyor. Çünkü yağışlı havalardaki kazaların önemli bir kısmı uygun lastiklerin kullanılmamasından kaynaklanıyor" dedi.

Öğrenci servisi ve toplu taşıma araçlarının en kısa zamanda lastiklerini değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, sürücülerin bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca çıkarılan kış lastiği takma zorunluluğu genelgesinin lastik satışlarını artırdığını bildiren oto lastik satıcısı Sertif Bingöl ise önümüzdeki günlerde kar lastiği satış ve değişiminde artışın yaşanacağını söyledi.

Bingöl, kentte kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiğini bu nedenle lastiklerin önemli olduğunu vurgulayarak, "Kar yağdıktan sonra lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. Lastik satıcıları ve tamirciler kış için hazırlığını tamamlamışken yüksek kesimlere kar yağmasının ardından satışlarımızda hareketlilik de başladı" diye konuştu. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title