Haberler

Las Vegas'ın Kazananı Pete Mcleod

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın Las Vegas durağını Kanadalı pilot Pete McLeod kazandı.

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası'nın Las Vegas durağını Kanadalı pilot Pete McLeod kazandı.

McLeod Cumartesi günkü sıralama yarışında elde ettiği zaferle kariyerinin ilk yarışını kazanmış oldu. İngiliz Nigel Lamb üst üste dördüncü kez ikinci olarak 53 puana ulaştı ve dünyanın en hızlı motor sporları serisinin Dünya Şampiyonası'nda genel klasman liderliğine yükseldi. Alman Matthias Dolderer ise 3. gelerek bu yıl ilk defa podyuma çıktı.

30 knottan hızlı esen sert rüzgarlar 25 metre yüksekliğindeki pilonlardan birkaçını devirince Las Vegas'ta heyecanlı anlar yaşandı. 12 pilottan 11'i, kuvvetli rüzgara rağmen Las Vegas Motor Speedway'deki parkuru tamamlamayı başardı. Kuzeyden esen sert rüzgar yarıştaki üç favorinin ikisini çok kötü etkiledi. Şampiyonluk için Nigel Lamb ile kıran kırana bir mücadele eden İngiliz Paul Bonhomme ve Avusturyalı Hannes Arch yüksek hızlı, düşük irtifalı parkurda, alışkın olmadıkları sert rüzgarda art arda hatalar yaptılar.

PETER MCLEOD: "SIRALAMA YARIŞINDAKİ UÇUŞUMDAN MEMNUNUM"

Bu sezon yedi sıralama yarışının dördünü kazanan ama yarış günlerinde sadece Abu Dabi'de ve Fort Worth'te ikinci olabilen Mcleod, "Bu sıralama yarışının önemini gösteriyor. Hepimiz hava durumunun önemli bir faktör olduğunu biliyoruz. Her zaman asıl yarış gününde yarışmak istersiniz. Sıralama yarışındaki uçuşumdan memnunum, bu da sevindirici bir şey. Ama hala dörtlü finalde ilk galibiyetimi elde etmek istiyorum" dedi.

Las Vegas'ta, Dünya Şampiyonası genel klasman liderliği dördüncü kez el değiştirdi. Lamb 53 puana yükselip Bonhomme'yi geride bırakarak uzun kariyerinde ilk defa liderliğe yükseldi. Sezonun bitimine bir yarış kala Arch 48 puanla ikinci, Bonhomme da 47 puanla üçüncü sırada yer aldı. Son yarış, 25-26 Ekim'de Avusturya'nın Spielberg kentinde düzenlenecek.

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası'nda Las Vegas etabının ardından oluşan sıralama ise şu şekilde:

1. Lamb 53 puan

2. Arch 48.3

Bonhomme 47.4

McLeod 37.5

Hall 33.6

Ivanoff 30.7

Dolderer 21.8

Sonka 11.9

Muroya 10.10

Besenyei 6.11

Chambliss 5.12

Goulian 0 - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Paul Bonhomme Las Vegas Spor Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title