Haberler

Lara Beachpark'ta Boşaltma Tebligatı Gönderilen İşletmeciler 2 İş Yerini Yaktı

Lara Beachpark'ın tahliye edilmesi- Antalya'da Lara Beachpark'ta boşaltma tebligatı gönderilen işletmeciler, 2 iş yerini yaktı- Sabah saatlerinde tahliye için gelen görevliler ile işletme sahipleri arasında tartışma yaşandı Antalya Lara Beachpark'taki işletmecilerin bölgeyi tahliye etmesi kararının çıkmasının ardından iki iş yeri, işletmecilerce yakıldı.

Lara Beachpark'ın tahliye edilmesi- Antalya'da Lara Beachpark'ta boşaltma tebligatı gönderilen işletmeciler, 2 iş yerini yaktı- Sabah saatlerinde tahliye için gelen görevliler ile işletme sahipleri arasında tartışma yaşandı Antalya Lara Beachpark'taki işletmecilerin bölgeyi tahliye etmesi kararının çıkmasının ardından iki iş yeri, işletmecilerce yakıldı. Muratpaşa Kaymakamlığınca, Lara Plajı'nda 33 işletmenin sözleşmelerindeki süresinin dolması nedeniyle boşaltılmasına yönelik tebligat, bölgedeki esnafa gönderildi. Tahliye kararını protesto eden işletmeciler, gece iki iş yerini ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.Muratpaşa Kaymakamlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgedeki işletmelerin tahliye edilmesi için Lara Beachpark'a geldi. Bu sırada işletmeciler ile kaymakamlık yetkilileri arasında gerginlik yaşandı.Kaymakamlık yetkililerine, tahliyeyi kendilerinin yapacaklarını belirten ve elektriğin kesilmemesini isteyen işletmeciler, taleplerinin kabul edilmesi üzerine kapalı alandaki eşyalarını boşalttı. Kaymakamlık yetkilileri de tahliyenin ardından işletmeleri mühürledi. İşletmeciler adına konuşan Hasan Topal, kış süresince kurumlarla görüştüklerini, kendilerine "Bu yaz orada bir proje yok. Faaliyetini sürdüreceksiniz" denildiğini öne sürdü.Bu sözlere güvenerek kış boyunca bölgede beklediklerini, hazırlıklar yaptıklarını anlatan Topal, şöyle konuştu: "Kendi adıma 295 bin lira işgaliye bedeli ödedim. Sezona başına geldik. Şimdi 'tahliye edeceğiz' diyorlar. Bize ekim ayının başına kadar müsaade verin. İnsanları mağdur etmeyin. Biz de size tahliye taahhütnamesi verelim. Bu karar zorbalıktır. Mahkeme süreci devam ediyor. Mahkemenin sonucunu beklemiyorlar. Tahliye edeceğiz deselerdi biz de başka bir iş yapardık. Bu, ahlaka sığmaz."Lara Beach'teki bütün işletmelerin tahliye edildiğini, sadece Kum Heykel Festivali'nin boşaltılmadığını öne süren Topal, "Lara Beach'in göbeğinde kum heykel festivali yapıyorlar. Orası yıkılmıyor. Birine neden farklı davranıyorlar" dedi. -

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Topal Muratpaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title