Haberler

Antalya Lara Beach Plajında 15 Tesis Mühürlendi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Lara Beach Plajında ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 15 tesisi mühürledi.

Antalya Lara Beach Plajında ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 15 tesisin, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Antalya Lara Beach Plajında dün mühürlenen 15 tesisle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, Antalya Lara Beach Plajının 10 yıl süreyle kiralanmasıyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün süresinin 5 Haziran 2013 tarihinde dolduğu hatırlatıldı.

Milli emlaktan süre uzatımıyla ilgili süre istenildiği, ancak bu talebin kabul edilmediği belirtilen açıklamada, kiracı şirketle yapılan 10 yıllık kira sözleşmesi sona erdiği için plajla ilgili tasarrufun Milli Emlek Genel Müdürlüğü'ne geçtiği kaydedildi.

Lara Beach'te ruhsatsız olarak faaliyet gösteen işletmelere belediye tarafından 4 Temmuz 2011'de işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını almalarına yönelik ihtarname verildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Demircikara Polis Merkezi Amirliği'nin 07 Mayıs 2013 tarihli yazıyla belediyemize ruhsatsız olarak çalıştığı Dido Beach, South Kafe Bar, Anadolu Beach, Mimoza Beach, Lazyo Beach, Crazy Eleven Beach, Havana Night Club, Four Beach, Porto Beach, L'arena Beach, Seven Beach, Kırlangıç Restoran, Ahşaphan Bar, Mai Tai Beach ve Zuga Beach işletmeleri ile ilgili yasal işlem yapılmış, işletmeler 12 Haziran 2013 tarihinde mühürlenerek, ticaret ve sanattan men edilmiştir. Antalya 2. İdare Mahkemesinin, 28 Haziran 2013 tarihli yürütmeyi durdurma kararı üzerine işletmeler 12 Temmuz  2013 tarihinde tekrar açılmıştır. 24 Ekim 2013 tarihinde yapılan denetimlerde, mühürlerin bir kısmının çıkartıldığı tespit edilmiş, kapalı ve açık alanlara tekrar mühürleme işlemi gerçekleştirilmiş, yasal gereği yerine getirilmiştir." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Maliye Bakanlığı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title