Haberler

Lapseki'nin Kurtuluşu Coşku ile Kutlandı

Lapseki’nin kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Lapseki'nin kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, " Çanakkale'de nasıl ki Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkezi ile bu toprakları vatan yapmak uğruna beraberce dedelerimiz şehit düştü. Bugün yine aynı birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

Lapseki'nin kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı. Lapseki Hükumet Konağı Atatürk Büstü önüne kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerinin sunumu yapıldı. Öğrencilerin şiir okumasının ardından konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Lapseki'nin 93 yıl önceki düşman işgalinden kurtuluşunu bugün aynı ruh ve heyecanla kutluyoruz. Bize bu onuru bu sevinci bu bayramı yaşatan kahramanlarımızı saygıyla minnetle rahmetle anıyoruz. Son zamanlarda yaşadığımız terör olayları sebebiyle ne yazık ki bayram sevincimiz gölgelendi. Gönül isterdi ki iki bayramınızı birden coşkuyla daha heyecanlı kutlayalım. Ancak, hepimizin sorumluluğu büyük. Elini vicdanına koyan her vatandaşımız amasız terörün karşısında durmalı devletin kararlılığını sahiplenmelidir. Nasıl ki Çanakkale'de aziz milletimiz tek yürek, tek ses, tek vücut olarak düşmanlara karşı meydana okuyup şanslı bir zafere imza attı. Nasıl ki Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkezi ile bu toprakları vatan yapmak uğruna beraberce şehit düştü. Bugün yine aynı birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.

Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarında paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir kader birliği içinde yaşayacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bizler, hem bu gerçeğin farkına varan hem de kurtuluş savaşında ki manevi dinamikleri yaşatmaya ve yaşamaya çalışan kadrolar olarak bütün gücümüzle modern, yaşanabilir güzel bir ilçe oluşturmaya çalışıyoruz. Bir yandan kimsesizlerin kimi olurken bir yandan da ilçemizin alt yapı ve temel sorunlarını çözmeye halkımıza yeni tesisler ve sosyal alanlar kazandırma ya, yeniliklerle tanıştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra program Lapseki şehitliğinde devam etti. Gazilerin de katıldığı Lapseki Şehitliğindeki programda İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için dualar edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Eyüp Yılmaz Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

title