Haberler

Lapseki Halkı Boğaz Köprüsünü Dört Gözle Bekliyor

Çanakkale boğazının iki yakasını birleştirecek olan 3 bin 700 metreyle Türkiye’nin en uzun köprüsü unvanına sahip olması beklenen köprü Lapseki halkını heyecanlandırdı.

Çanakkale boğazının iki yakasını birleştirecek olan 3 bin 700 metreyle Türkiye'nin en uzun köprüsü unvanına sahip olması beklenen köprü Lapseki halkını heyecanlandırdı.

Lapseki-Gelibolu boğaz köprüsünün imar planına alınması ilçe halkını sevindirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balıkesir- Çanakkale için hazırladığı yeni 1/100 bin ölçekli imar planına alınan boğaz köprüsü halkta büyük beklentilere sebep oldu. Konuyla alakalı basın açıklaması yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Çanakkale bölgesi için yapılmakta olan 1/100.000'lik planlara köprü dahil edidi. Çanakkale'de yapılacak boğaz köprüsü bugüne kadar hep söylenti halindeydi. Bu çalışmalar neticesinde boğaz köprüsünün yeri net olarak belli olmuş oldu, haritalar üzerinde belirtildi. Gelibolu Sütlüce ile Lapseki Şekerkaya mevki arasına 3 bin 700 metrelik mesafeye yapılacağı kesin olarak belli olmuş oldu" dedi.

Lapseki-Gelibolu arasına yapılacak boğaz köprüsüne halk da yeşil ışık yaktı. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, "Hem Lapseki, hem de boğazın bağlantıları olan gerek Trakya, gerekse Anadolu yakası için çok güzel olacak. Köylü vatandaşlar ve ilçede yer alan meyveciler için hızlı, rahat ve çabuk ulaşım olacak. Zamandan kazanma ve yerlerin değerlendirilmesi adına güzel bir yatırım. Lapseki ilçesinin kalkınmasını sağlayacak. Boğaz köprüsü neticede modernliktir. Bugüne kadar zaten yapılması gereken bir projeydi. Ama geç kalınmış. Bir an evvel yapılmasını istiyoruz" dediler.

İlçede emlak fiyatlarının artması bekleniyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Türkiye Lapseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title