Haberler

Lapseki'de Proje Çalışmaları Başladı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Lapseki ilçesini ziyaret eden teknik ekip yapılması gereken projelendirmeleri yerinde hazırlayarak belediyeye rapor sunacak.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesini ziyaret eden teknik ekip yapılması gereken projelendirmeleri yerinde hazırlayarak belediyeye rapor sunacak.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ın talebiyle İstanbul Bağcılar Belediyesinden gelen şehir planlamacıları ilçede yapılması gereken projelendirmeleri tespit ederek belediyeye rapor halinde sunacak. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile birlikte gezen teknik ekip iskele ve kordon boyunda yapılması gerekenleri anlattı. Lapseki'nin her anlamda yatırımlardan uzak kaldığını belirten Başkan Yılmaz İstanbul'dan gelen teknik heyetin profesyonelliğinden yararlanarak acele kalkınma planlamasına gideceklerini kaydetti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada " Göreve geldiğimiz takdirde ilçede yatırımların olacağına söz verdik. Ankara ve İstanbul ziyaretlerinde özel taleplerimiz oldu. Bu hizmet yarışı şaka değil, ciddi anlamda kısa sürede birçok projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Lapseki Devlet Hastanesi ve Hükumet Konağı yıkılacak. Yeni projelendirmeler mevcut. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gelibolu Yarımadasındaki kurtuluş savaşında tarihi bir sözü vardır. Türk askerlerinin kaybı çok olduğu anda Mustafa Kemal, 'Bu topraklar yarın düşman eline geçebilir. Ben Türk askerini düşman çizmesinin altında ezdirmem' diyerek bu şehitlerimizi Gelibolu'dan deniz yoluyla taşıtarak bugünkü Hükümet Konağı ve Hastanenin bulunduğu alana defnettirdi. Burada toprak altında şehitlerimiz var. Biz şehitlik projesiyle bunu gün yüzüne çıkaracağız. Ciddi anlamda çalışmalarımız var" dedi. Bağcılar belediyesine bağlı teknik ekip kordon düzenlemesi için elverişli bir alan olduğunu kaydederek, yapılması gereken yatırımlar ile ilgili rapor tutuyor. Lapseki'nin kalkınması için başlatılan geniş çaplı projelendirme çalışmalarına Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri de katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eyüp Yılmaz Çanakkale İstanbul Lapseki Yerel Haberler

title