Haberler

Lapseki'de Deniz Kaplumbağalarının Korunması Konulu Tiyatro

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde deniz kaplumbağalarının korunmasına konusunda duyarlılık oluşturulması amacıyla tiyatro sahnelendi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde deniz kaplumbağalarının korunmasına konusunda duyarlılık oluşturulması amacıyla tiyatro sahnelendi.

Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda "perde" diyen oyunu, Plevne, Çardak ve İsmail Baykut Ortaokulları ile Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulunun 5'inci sınıf öğrencileri izledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin rol aldığı oyunda, deniz kaplumbağalarının korunması konusu işlendi.

Plevne Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yaşar Bozdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada yaşayan en eski canlı türlerinden birinin deniz kaplumbağaları olduğunu söyledi.

Bu hayvanların neslinin tükenmek üzere olduğunu belirten Bozdemir, şöyle konuştu:

"Dünyada 7 çeşidi bulunan bu canlılardan iki çeşidi caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları ülkemizde de yaşamakta ve yuvalama yapmaktadır. Araştırmalar, bu canlıların Çanakkale ve çevresinde de görüldüğünü göstermiştir. Bu canlıları korumak ve insanları bilinçlendirmek için biz eğitimcilere çok büyük görevler düşmektedir. Bu yüzden bireylere küçük yaşlarda verilecek doğru eğitimlerle hem deniz kaplumbağalarını, hem de dünyadaki çevre sorunlarını önleyebiliriz. Oyunun sahnelenmesinde emeği geçen Plevne Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hüseyin Hıdır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hüseyin Çetin Lapseki Kültür Sanat Haberler

title