Haberler

Laparoskopik Yöntemle Rahim Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi

Diyarbakır'da rahim kanseri olan 12 çocuk annesi Fatma Geçici'ye Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde laparoskopik yöntemle cerrahi müdahalede bulunuldu DÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sak: "Hasta bu yöntemle bir günde taburcu ediliyor ve daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor"

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir hastaya laparoskopik yöntemle rahim kanseri operasyonu gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da yaşayan 12 çocuk annesi Fatma Geçici'ye (50) yapılan tetkiklerde rahim kanseri teşhisi koyuldu.

Geçici, DÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erdal Sak tarafından laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen rahim sarkma ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Sak, AA muhabirine, Diyarbakır'da ilk kez "kapalı ameliyat" olarak da bilinen laparaskopik yöntemini uyguladıklarını ifade ederek, daha önce de bölgede laparoskopik 3 boyutlu rahim alma ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rahim kanseri hastası 12 çocuk annesi Fatma Geçici'ye uyguladıkları yöntemin açık ameliyata göre birçok avantajı bulunduğunu ifade eden Sak, "Hasta bu yöntemle bir günde taburcu ediliyor ve daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor" dedi.

Sak, bu yöntemin hastanın hastanede kalış süresini azalttığına işaret ederek, açık ameliyatlarda hastanın 4 gün, kapalı yöntemle tedavide ise hastanın aynı gün taburcu edilerek evine döndüğünü kaydetti.

Laparoskopik yöntemin 3 yerden açılan delikle gerçekleştirildiğine dikkati çeken Sak, kadın hastalıklarının büyük bölümünün tedavisinin bu yöntemle tedavi edilebileceğini belirtti.

Sak, "Örneğin rahimde kist ve sarkmanın tedavisi laparoskopik ameliyat yöntemiyle mümkün. Bu yöntemle tedavide ameliyat sonrası hastayı bekleyen sıkıntılar açık ameliyata oranla daha az" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Mehmet Erdal Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title