Haberler

Laodikya Antik Kenti'ne Ziyaretçi Akını

Anadolu'daki en büyük antik kentlerden Laodikya'nın, Ocak-Haziran döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 22 artışla 35 bin 604 ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokolle 2008 yılından bu yana ören yeri işletmeciliği belediyeye devredilen Laodikya antik kenti, her geçen yıl daha fazla ziyaretçi çekiyor.

UNESCO tarafından 2 yıl önce Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen antik kent, bu yılın 6 ayında 35 bin 604 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Böylece geçen yıl aynı dönemde 29 bin 127 kişiyi çeken antik kentin ziyaretçi sayısı yüzde 22 oranında artış yakaladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zoelan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kazı ve restorasyon faaliyetlerinin yılın 12 ayı sürdüğü Laodikya'nın, özellikle inanç turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Laodikya'nın, ziyaretçi sayısıyla da yüz güldürmeye devam ettiğini ifade eden Zolan, belediye olarak antik kente desteklerinin her zaman süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Laodikya Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title