Haberler

Lamas Limonu"Na Coğrafi İşaret Tescili Girişimi

MERSİN (AA) – Türkiye'de üretilen limon çeşitleri arasında kalitesiyle öne çıkan "lamas" türüne coğrafi işaret tescili alınması için Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) da desteğiyle proje başlatıldı.

MERSİN (AA) – Türkiye'de üretilen limon çeşitleri arasında kalitesiyle öne çıkan "lamas" türüne coğrafi işaret tescili alınması için Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) da desteğiyle proje başlatıldı.

Lamas limonunun "ana vatanı" olan Mersin'in Erdemli ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akdeniz Naturel Yaşam Derneği'nin ortaklaşa hazırladığı "Lamas Limonuna Coğrafi İşaret Tescilinin Alınması Projesi", ÇKA tarafından desteklenmeye değer görüldü.

ÇKA Proje Uygulamaları Birim Başkanı Türker Dölekoğlu ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker projenin kabulüne yönelik sözleşmeye imza attılar.

Erdemli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, tarım işletmeleri için önemli kalkınma politikalarından birinin de coğrafi işaretler olduğunu söyledi.

Coğrafi işaretlerin, üreticilerin daha kaliteli u¨retimde bulunmaları ic¸in teşvik aracı olarak kullanılması bakımından ayrı bir o¨nem taşıdığını belirten Türker, "Erdemli ilçesi limonun başkenti olarak bilinmektedir ve lamas limonunun da üretiminin yapıldığı tek yerdir. Dünyaca ünlü limonun ilçemizde üretilmesine rağmen yapılan araştırmalarda patentine yönelik hiçbir çalışma yapılmadığı belirlendi. ÇKA tarafından kabul gören projeyle lamas limonunun coğrafi işaret tescilinin alınması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Çukurova Erdemli Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title