Haberler

'Laleli Fashion Shoppıng Festival'i 3. Kez Kapılarını Açıyor

Güncelleme:

Laleli Alışveriş Festivali Türkiye'de fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon olması sebebiyle de  bir ilk olma özelliği taşıyor.

İstanbul'un en eski  hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014 tarihlerinde 'Laleli Fashion Shopping Festivali'ne bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ağırlıklı olarak yabancı müşterilere hitap eden Laleli Bölgesinde yurt dışı pazarları güçlendirmek ve  yeni pazarlara açılmak amacıyla, 8-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek festival; mağaza ziyaretleri ve  ikili görüşmelerin yanında, farklı defileler ve aktivitelerle de  alışverişi eğlenceli hale getirecek.

Türkiye'de Bir İlk!

Fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon LASİAD (Laleli Sanayici ve İş adamları Derneği) ev sahipliğinde, bu yıl T.C Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve İTO (İstanbul Ticaret Odası) ile koordineli olarak gerçekleştirilecek olan Alışveriş Festivali, Türkiye'de fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon olması sebebiyle de  bir ilk olma özelliği taşıyor.

Dünyanın en büyük Açıkhava alışveriş merkezi…

7000 işletmenin olduğu Laleli'den dünya pazarında 56 ülkeye ihracat yapılıyor…
Türkiye'nin dış ticaret hacminin arttırılması ve ülkeye direkt döviz girdisi sağlanması yönünden önemli bir yere sahip olan Laleli, düzenleyeceği 'Fashion Shopping Festival' inde bu yıl mevcut pazarların yanı sıra Afrika ülkelerinden de heyetleri ağırlayacak.

27 Ülke katılıyor…

Bu kapsamda; Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Libya, Cezayir, Angola, Zambiya, Mali, Fas, Etiyopya, Tanzanya, Tunus, Sudan, Nijerya, İran, Senegal, Brezilya, Pakistan, Hindistan, Çin, Güney Afrika, Lübnan ve Gana olmak üzere toplam 27 ülkeden,  asgari 5 kişiden oluşacak alım heyetlerinin davet edildiği festivalde, 08-11 Eylül tarihlerinde Ekonomi Bakanlığı ve İTO'nun da desteği ile tasarımlar, mağaza ziyaretleri ve ünlü mankenlerin katılacağı defile ve aktivitelere de ev sahipliği yapacak.
Tekstil, deri ve aksesuarları, konfeksiyon, moda ve turizm sektörlerinin Laleli piyasasındaki temsilcisi olan LASİAD'ın Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Laleli' deki işletmelerin neredeyse tamamının satışlarını yurtdışına yaptığına ve ülke olarak 2023 yılı için belirlenmiş olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine dikkat çekti. "Geçtiğimiz yıl ülke olarak  toplam 151,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu şu anlama geliyor. İhracat yapan her bir fert 10 yıl sonrasında şimdikinden yaklaşık 3 kat fazla efor sarf edecek, yurtdışı satışlarsa en az üçe katlanacak. Dünya ölçeğinde gelişmiş ülkeler arasında yer almak istiyorsak buna mecburuz." diyerek tekstil/moda ve konfeksiyon sektörünü festivale destek vermeye çağırdı.

2023 yılı hedefi ihracatın %5'i

Lasiad Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca: 2023 yılında Laleli ülke ihracatının %5'ini yani 25 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bugünün koşullarında yaptığımız tüm çalışmalar, proje ve faaliyetler bu yönde ilerlemektedir. Özellikle festival ile paralel yürüttüğümüz alım heyeti programımız bizlere gelecek adına önemli sinyaller verecek, bölge firmalarımızın bakış açısını farklı kulvarlara yöneltecektir. Bu anlamda festival Laleli'nin tanıtımı ve farklı coğrafyadan gelen misafirlere sunumu yönünden muhteşem bir kombinasyon sunmaktadır.
LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca konuyla ilgili verdiği bilgide :Bu festival, ülkemizin 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar dolarlık rakama ulaşması adına Laleli olarak üstlenmeyi planladığımız %5'lik oran olan 25 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için bizlere büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle 27 ülkeden getirmekte olduğumuz alım heyetleri, yeni pazarlara açılmamız ve ekonomik gücümüzü pekiştirmemiz yönünden bizleri domine etmektedir. Bu amaçla bu yıl ilkini organize ettiğimiz "be to be" çalışmaları bölge firmalarımızın vizyonunu geliştirecek, yüzünü yıllardır dışa dönmüş olan Laleli'nin ticari potansiyelini fazlasıyla yükseltecektir.dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title