Haberler

    Lale Cup'ta Shahar Peer Şampiyon Oldu

    İstanbul Göztepe'de düzenlenen Lale Cuap'ta şampiyon Pliskova'yı 3 sette deviren İsrailli Shahar Peer oldu.

    Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF)'nun önemli turnuvalarından Lale Cup, nefes kesen bir finalle tamamlandı. 2 saat 45 dakika süren şampiyonluk maçında Çek rakibi Kristyna Pliskova'yı 1-6, 7-6, 7-5 deviren İsrailli dünya eski 11 numarası Shahar Peer, büyük ödülü kucaklayan isim oldu.

    İstanbul'daki Göztepe Parkı'nda gerçekleşen 50 bin dolar ödüllü turnuvada üç numaralı seribaşı olarak mücadele veren Peer, 6-1'le kaybettiği ilk setin ardından ikinci seti 7/4'lük tie-break'le hanesine yazdırıp setleri dengeledi. İkinci setteki büyük heyecan, final setinde de kesilmedi.

    Karolina Pliskova'nın ikizi Kristyna'nın maçtaki 12 ace'ine mani olamayan Peer, toplam puanlarda 106-95 geride kalsa da üçüncü setin on birinci oyununda yakaladığı ilk ve tek break'le işi çözdü. Kritik anda avantajı ele geçirdikten sonra kendi servisinde hata yapmayan Peer, 7-5'lik set neticesinde mutlu sona ulaşmayı başardı.

    Lale Cup'ta Cumartesi günü oynanan çiftler finalinde ise Ukraynalı Kichenok ikizlerin üstünlüğü vardı. Göztepe'de bir numaralı seribaşı olarak boy gösteren Lyudmila ve Nadia Kichenok, set yitirmedikleri turnuvayı Rus ortaklar Valentyna Ivakhnenko/Polina Monova'yı 6-4, 6-3'le geçerek zirvede bitirdi.

    Pemra Özgen, İpek Soylu ve Ayla Aksu'nun teklerde ikinci tur gördüğü organizasyonda, Soylu/Özgen ikilisi çiftler yarı finaline kadar ilerledi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İstanbul Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title