Haberler

Ladik Gölü Koruma Altına Alınıyor

Samsun’un Kızılırmak Deltası ve Yeşilırmak Deltası’ndan sonra 3. Büyük Sulak Alan değeri olan Ladik Gölü’nü koruma altına alıyor.

Samsun'un Kızılırmak Deltası ve Yeşilırmak Deltası'ndan sonra 3. Büyük Sulak Alan değeri olan Ladik Gölü'nü koruma altına alıyor.

Samsun Valiliği'nde yapılan Mahalli Sulak Alan Komisyonu toplantısında Ladik Gölü ve çevresi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün topladığı 'Ulusal Sulak Alan Komisyonu'nda ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü sekretaryasında ulusal sulak alan ilan edilmesi için teklif edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "Ladik Gölü'nün 'Ulusal Sulak Alan' ilan ederek göldeki yöre halkı için değerli olan Turna Balığı, tatlı su levreği ve çapak balığı gibi değerler, ayrıca nesli tehlike altında olan ve Türkiye'de çok az dar alanda üremeyi gerçekleştiren Pasbaş patkalar (ördek türü) koruma altında olacaktır. Ladik gölü ulusal sulak ilan edilerek ayrıca Ladik ilçesi'nin Doğa Turizmi açısından tanıtımı da ön plana çıkacaktır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kızılırmak Samsun Ladik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title